Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığından OHAL'de istifa ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı OHAL süresince istifa edebilme şartları ile ilgili yeni düzenlemeler yaptı.
Sağlık Bakanlığından OHAL'de istifa ile ilgili açıklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

657 sayılı Devlet memurları kanunun ”Olağanüstü seferbelik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet memurları yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar” yolundaki düzenleme 30165 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlülüğe giren 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 27'nci maddesiyle ”Olağanüstü seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet memurları çekilme istekleri kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar” şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı kanunun, görevinden çekilen ve çekilmiş sayılan Devlet memurlarının yeniden atamalarının düzenlendiği 97. maddenin birinci fıkrasının (U) bendinde 96'ncı maddeye aykırı hareket edenlerin hiçbir suretle Devlet memurluğuna alınmayacağı hükmüne yer verilmiştir.

ohal
istifa
sağlık
Yorum (12)
bozeren
bu nasıl şey ya?? mecburi hizmete gitmek zıpkın yemek gibi bir şey. itsen de, çeksen eti yırtıyor. hekimler balık gibi oldukları sürece hep böyle olmaya devam edecek bu.
30
Cevapla
Frankie Bellevan
Demek ki Tek Kurtuluş Yolu : 2019.. ne Yazık ki İnsanlara , Millete Başka Seçenek Bırakmıyorsunuz...
29
Cevapla
Erkan Gokdag
Bu yeni çıkan maddde üniversitelerden istifaları da bağlıyor mu?
8
Cevapla
Morcivert
Nitelikli amele derken olduk mu şimdi nitelikli köle? Yakında vesika da çıkarırlar.
25
Cevapla
Metin Sertoğlu
Nerede TTB? Öyle mi? Sağlık politikaları 15 sene önce hekimler aleyhine tarumar edilirken TTB adeta yırtındı. Eylemler düzenledi, katılan olmadı. Ne de olsan o zamanlar dönerler süperdi. Altta Volvolar, BMW'ler. TTB işlevsiz kılındı. Eee şimdi, hekimlik onuru da özlük hakları da yerle yeksan olunca "TTB nerede". hadi canım sen de. durmak yok, yola devam.
312
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir