Medimagazin logo

Acile kaldırılan adamın dövmesi doktorları şoke etti

Göğsünde İngilizce "Diriltmeyin" yazılı bir dövme olan adam, bilinçsiz bir halde acil servise kaldırıldı. Dövmeyi gören doktorlar kısa süreli bir şaşkınlığın ardından hastaya müdahale etmeye karar verdi. Yaşlı adam, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Acile kaldırılan adamın dövmesi doktorları şoke etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD'nin Miami şehrindeki bir hastanede doktorlar, büyük bir ikilimle baş başa kaldılar. Acil servise kaldırılan ve bilinci kapalı durumdaki hastanın karın kısmında "Do Not Resuscitate" (Diriltmeyin) yazan bir dövme vardı.

Yeni Şafak'ta yer alana habere göre, Jackson Memorial Hastanesi'ne kaldırılan 70 yaşındaki adam, organ yetmezliği ve aşırı düşük kan basıncına neden olan ve septik şoka sebebiyet veren bir enfeksiyona sahipti. Acil servis doktorları kan basıncı iyice düşünce müdahaleye hazırlandı ancak adamın dövmesini görünce ne yapacaklarını bilemedi. Bir süreli tereddütten sonra Uzman Dr. Dr. Gregory Holt'a haber verildi ve hastaya müdahale edildi.

Dr. Gregory Holt:

Dövmenin sahibinin bunu gerçekten isteyip istemediğini öğrenmek için onunla konuşmak isterdim.

Hayatını kaybetti

Sputniknews'in haberine göre, akciğer hastalığı öyküsü olan hastanın, bir huzurevinde yaşadağı ancak sokakta bilinçsiz bir halde bulunduğu öğrenildi. Ne yapacaklarını bilmeyen doktorlar zaman kazanmak için damar içi sıvılar, antibiyotikler ve kan basıncını düzenleyici ilaçlar verdiler. Daha sonra ameliyata alınan adam operasyon sırasında hayatını kaybetti.

dövme
acil
abd
Yorum (2)
Şüpheli
Direkt olarak aydınlatılmış onam alınmadığı sürede bir dövme ile bence de bu kadar önemli bir karar alınamaz. Hastaya başka birinin bu dövmeyi yapıp yapmadığı anlaşılabilir mi bilmiyorum aklımda şu an bir polisiye öykü oluştu hatta. Velev ki başkası yaptırmamış olsun adam belki dövmeyi sildirmeye gidiyordu yolda baygın bulunmadan önce. Allah insanı gri bölgelerle imtihan etmesin. Amin
4
Cevapla
Orjinal
Haberin orjinali sosyal medya ortamında paylaşıldı. Haber değil aslında bir yayın olarak... Dövme sahibinin DNR talimatı veren yazılı imzalı aydınlatılmış onamına ulaşıldığı için resüsitasyon yapılmamış. Hasataya ulaşıldığında bilinç yok ama solunum varmış ama çok zayıf. Bir taraftan hasta arrest olmasin diye uğraşırken diğer taraftan sosyal hizmetler'den bir danışman ekibi ne yapılması gerektiğini tartışmışlar. Belgeye ulaşılamasaydı dövmede yazan isteğin hala geçerli olduğunu kabul etmek mümkün değil resüsitasyon yapılmalıdır kararı çıkıyormuş.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir