Medimagazin logo

Bakan Demircan: Sağlıkla ilgili bir yasa paketi getireceğiz, içinde hekim özlük hakları da olacak!

Sağlık Bakanı Demircan: - "Önümüzdeki ay imkan olursa sağlıkla ilgili bir yasa paketini getireceğiz. Bunun içerisinde doktorların özlük haklarıyla ilgili çalışmalar da olacak"
Bakan Demircan: Sağlıkla ilgili bir yasa paketi getireceğiz, içinde hekim özlük hakları da olacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, imkan olursa gelecek ay sağlıkla ilgili bir yasa tasarısını TBMM'ye sunacaklarını, bunun içerisinde doktorların özlük haklarıyla ilgili çalışmaların da yer alacağını söyledi.

 

 

 

TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri kabul edildi. Tasarının tümünün oylanması, yarın son konuşmaların ardından gerçekleştirilecek.

Milletvekillerinin 15 madde üzerindeki sorularını yanıtlayan Bakan Demircan, sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının düzeltilmesi ve düzenlenmesi için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Demircan,

"Doktorların özlük haklarıyla ilgili çalışmamız var. Özlük haklarını geliştirmek, emekli maaşlarını artırmak ve yıpranma payını doktorlara kazandırmakla ilgili bir çalışmamız var. Önümüzdeki ay imkan olursa sağlıkla ilgili bir yasa paketini getireceğiz. Bunun içerisinde doktorların özlük haklarıyla ilgili çalışmalar da olacak."

şeklinde bilgi verdi.

özlük hakları
sağlık bakanı
Yorum (37)
A
Yardımcı sağlık personeli ile aramız giderek açılıyor. Ayıp oluyor ama. Sadece doktorlar yok, bu yükü hep beraber omuzluyoruz. Onlar da pakette olsun
0
Cevapla
deniz güldeniz
Sözde sağlık sendikaları engellemek için ötmeye başlar artık, diğer sağlık personelinin özlük hakları da özlük hakları diye. Diğerlerine vermezseniz doktorlara da vermeyin diye. Utanın yeni emekli olan bir uzman doktorun emekli maaşı 2 bin tl.
36
Cevapla
DR
essah mı? şakacı seni :)
28
Cevapla
dr umut-suz
sayın bakan ne olur bir şeye dokunmayın. akp hükümetinde 3 bakan geldi. recep akdağ m. müezzinoğlu bir sürü yasa çıkardı. her yasa yönetmelik bir öncekini arattı. bir sürü muayenahne yönetliği performans yönetmeliğ özlük hakkı vs. her yasa daha da berbat etti. türkiye özel sıkıntılı bir süreçten geçiyor. ne olur seçime kadar sağlık ve doktorlar için bir yasa çıkartmayın öncekileri aratmayın. herşey o kadar berbattı hiç bir yasa kurtaramaz. özlük hakkı derseniz emeklilik vs o bütçe meselesi. 120 bin dr'un maaşını hakim maaşı yapamazsınız.bütçe elvermez. ne olur işi seçime kadar idare edin yasa filan istemez.
22
Cevapla
recep
Aile sağlığı merkezinde tıbbi sekreterler olarak hangi düzenleme olacağını bekliyoruz TIBBİ SEKRETERLER AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNDE TAŞERON OLARAK ASIL İŞİ YAPIYOR TIBBİ SEKRETERLER AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNDE 4/B OLARAK SÖZLEŞME GÜVENCESİ İSTİYOR (Aile sağlığı merkezinde tıbbi sekreterlere maaşları neden direk onların hesabına yatmıyor. Aile sağlığı merkezinde tıbbi sekreterler neden EBE,Hemşire gibi Devletle sözleşme olmuyor?)(Tıbbi Sekreterler Aile sağlığı merkezinde Taşeron olarak zaten asıl işi yapıyor.Onlarında yararlanması haktır.) Tıbbi sekreter 4 yıl lisede 2 yılda sağlık meslek yüksek okulunda olmak üzere toplamda 6 yıl alanında eğitim almakta ve Aile Sağlık Merkezlerinde hasta kayıt, kayıtlı nüfusun takip kayıt işlemleri ve EBYS yazışmalar gibi işlemleri tıbbi sekreterler yapmaktadır. Aile Sağlık Merkezlerinde Tıbbi sekreterler gruplandırmadan dolayı çalışan sağlıkçı doktorun stres topu oldu. Aile Sağlık Merkezlerinde Tıbbi sekreterler gruplandırmadan dolayı çalışan sağlıkçı doktorların oyuncağı olmak istemiyor. Aile Sağlık Merkezlerinde Tıbbi sekreterler gruplandırmadan dolayı çalışan sağlıkçı cari giderden maaş almak istemiyor. Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız kayıtlar olsun, yazışmalar olsun. Ve hasta kabul işlemleri Tıbbi sekreterler tarafından yapılmaktadır. Aile sağlığı merkezinde tıbbi sekreterler maaşları doktorlara ödenen cari giderden ödeniyor. Aile sağlığı merkezinde A sınıfı B sınıfı gruplamasından dolayı devlet doktorlar maaş ayrı birde cari gider ödüyor. Cari giderler Aile sağlığı merkezine harcanması için doktorların hesabına yatıyor. Aile Sağlık Merkezi Sorumlusu Doktorların SSM giderleri Devlet tarafından ayrı hesaplarına yatırılmaktadır. ASM’nin personel giderleri olan doktor başına aylık gider hesabına 4800 yatmaktadır.5 birimlik bir ASM’de 24.000 TL aylık gider yatmaktadır. Bir ASMDE 5 doktor varsa adam başı 1500 TL toplandığında 7500 aylık gider gidiyor. Doktorlar bu cari giderden maaşları veriyorlar. Diğer kalan cari gideri cepe atıyorlar. Bizler maaşlarımızı direk devletimizden almak istiyoruz. Bu kadar iş yüküne sorumluluk almasına rağmen Aile sağlığı merkezlerinde görev alan tıbbi sekreterlerin maaşı ancak 1600-1900 arasındadır. Başka illerde ASMlerde doktorlar 1400 (ASMlerde 1400 aşağısına)çalıştırıyorlar. Bu mağduriyetimizi giderilmesini arz ediyoruz.Yani bir doktor maaş+cari gider alıyor.maaş 8- 9 bin cari gider 4800:13000 ediyor. Aile Sağlık Merkezlerinde görev yapan doktorlar 11-13 Bin Arası Maaş, genel Aile Sağlık Merkezlerinde görev yapan Hemşire-ebeler ise 3-4 bin TL maaş almakta iken, Aile hekimliğinde çalışan tıbbi sekreterlerin maaşı ise 1400-1600-1900 TL arasındadır. Aile Sağlık Merkezlerinde Tıbbi sekreterler gruplandırmadan dolayı çalışan sağlıkçılar artık seslerini duyurmak istiyor. Aile Sağlık Merkezlerinde Tıbbi sekreterler gruplandırmadan dolayı çalışan sağlıkçı doktorun stres topu oldu. Başka ASMlerde doktorlar 1400 ve aşağısına çalıştırıyorlar.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir