Medimagazin logo

Canan Karatay'a canlı yayında şok soru: Doktorların hepsi yanlış siz mi doğrusunuz?

Doktorların hepsi yanlış, bir tek siz mi doğrusunuz?
Canan Karatay'a canlı yayında şok soru: Doktorların hepsi yanlış siz mi doğrusunuz?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Canan Karatay, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına katıldı. Sağlık konusunda tartışılan açıklamalarına imza atan Canan Karatay'a Kübra Par'dan ilginç bir soru geldi. Kübra Par, kolesterol konusunda Karatay'a “Siz eleştiren doktorların hepsi yanlış, bir tek siz mi doğrusunuz?” sorusunu sordu.

 

 

 

Karatay ise Kübra Par'ın sorusuna şu sözlerle yanıt verdi;

“Ben öyle bir şey söylemiyorum. Yalnız kolesterol yüksekliğinin faydalı olduğunu söylüyorum. Bilimsel olarak da bu gösterilmiş. Kardiyolog Dr. Murat Kınıkoğlu'na da sesleniyorum, esas kalp krizinin sebebi şeker ve trans yağlardır. Bitmedi, lafım bitmedi. Yüksek kolesterollü kadınlar ve erkekler uzun yaşıyor. Kolesterol bütün hücrelerin yapısında vardır. Kalp krizi geçiren kişilerin yarısının kolesterolü düşüktür. Damar tıkanıklığı olmayan hastalarımızın da yarısının kolesterolü yüksektir.”
 

canan karatay
Yorum (5)
troyka
Bakın, suç duyurusunda bulunan Sayın Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Hoca kozunu çok güzel paylaştı. Programın sonunda Karatay, daha önce dediği lafları yuttu ve aynen şunu dedi: "Ben çocuklar aşılanmasın diyecek kadar gerizekalı değilim!" Prof. Dr. Mehmet Hoca tam bir bilim insanına yakışır şekilde elindeki belgeleri haber sunucusu hanıma da gönderdi. Zamanımdan ve internet kotamdan feragat edip Karatay'ın dünkü programını da izledim. Karatay, yine ben şurada yazdım, burada dedim; keşke yanımda getirseydim diyor. Bundan sonra Karatay'a delil, kaynakça göster demeyen muhabir, ona çanak tutuyordur, NOKTA! Ayrıca programda şimdilik aklıma gelen iki gafı: 1- Genetik bir hastalık olan Spinal Musküler Atrofiyi hiperglisemiyle ilişkili tuttu. 2- Aşılarda tespit edilemeyecek kadar düşük miktarda alüminyum civa olduğunu, bu nedenle de pratik olarak yok kabul edildiğini iddia etti, iddiasına da örnek olarak, alkolsüz birada %10'un altında alkol olduğu için öyle dendiğini savundu. Şirazesinden iyice çıkmış, kendi kendisini yok edecek, yakındır. Yalnız, benim anlamadığım şu var: Bu hanımın çalıştığı hastane Türk Kardiyoloji Derneği'ne bağlı yine Karatay'ın da bir dönem rektörlüğünü yaptığı İstanbul Bilim Üniversitesi'nin. TKD'nin de başından beridir doğru düzgün bir ses çıkardığını görmedik. Aynı TKD'nin zamanında bir takım margarin firmalarının reklamlarında rol almışlığı var. Geçmişte margarin firmalarından sponsorluk al, rüzgar tersine dönünce Karatay'ı rektör yap! Bu TKD, hiç utanmıyor mu halk sağlığı düşmanlarına destekçi olmaktan? TKD yönetiminin bu ticariliğine, sağlığı metalaştıran anlayışına meydan okuyacak bir kardiyolog yok mudur?
7
Cevapla
A
E peki sevgili medya, herkes yanlış sadece sen mi doğrusun diye sormayı biliyorsun madem ; neden o zaman devamlı programa çikarıyorsunuz bu şarlatanı? O ne kadar yanlış ise siz ondan bin kat daha yanlışsınız. Bu kadın emekli olana kadar kendi halinde ünlü olmayan bir profesör hoca idi. Emekli olduktan sonra bir kitabı tuttu , siz de resmen ünlü ettiniz kadını. Saçmalıklarını tüm turkiyeye duyurdunuz. Bu işte en büyük vebal ve en çok ceza alması gereken sizsiniz.
9
Cevapla
Dresat
Hemen hemen hergün yüksek kolesterolün düşürülmesinin kardiyak olayları azalttığına dair yayın çıkarken karatayın tek bir yayınını göremedim.
7
Cevapla
Luna Aksoy
Bilimde kısıtlama, tekellik olamaz.... Yapılan araştırmalar, sunulan kanıtlar ANLAMLIDIR!
7
Cevapla
Frankie Bellevan
troyka Doğruları , Canan Hoca Gerçeğini Yazmış.. Ötesi,Berisi yok.. Katkıları için Selamlar,Saygılar...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir