Medimagazin logo

'Yeni diyaliz merkezi açılmayacak'

Sağlık Bakanlığı, hasta başına düşen diyaliz merkezlerinin yeterli sayıya ulaştığını söyleyerek, bu yıl yeni bir merkez açmayacaklarını belirtti.
Kaynak: Türkiye
'Yeni diyaliz merkezi açılmayacak'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı verilere göre; ülke genelinde 55 bin 756 diyaliz hastası için 13 bin 884 diyaliz cihazı hizmet veriyor. Ortalama bir cihaza 4,01 hasta düşüyor. Hem diyalize giren hem de diyaliz cihazı açısından İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başı çekiyor. İstanbul’da 9 bin 883 diyaliz hastasına 2 bin 247 cihaz düşerken, Ankara’da 3 bin 656 hastaya 947 cihaz, İzmir’de 3 bin 646 hastaya 906 cihaz, Bursa’da ise bin 935 hastaya 459 diyaliz cihazı düşüyor.

CİHAZ SAYISI İSTENEN SEVİYEDE

Diğer taraftan böbrek hastaları için bir anlamda böbrek görevi gören diyaliz cihazları sayısı ülke genelinde istenen seviyeye geldiği belirtildi.  Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 ile ‘2018 Yılı Diyaliz Merkezi Planlaması’ ile ilgili yazı gönderdi. Her yıl kasım ve aralık ayında bir sonraki yıl açılacak olan diyaliz merkezlerini belirleyen Sağlık Bakanlığı, bu yıl yeni diyaliz merkezi açılmasına ihtiyaç olmadığını tespit etti.  Yeni merkezlerin açılması ile ilgili çalışma, hasta sayısı 5’i aştığında bölgelerde yeniden değerlendirilecek.

diyaliz
merkez
sağlık bakanlığı
Yorum (2)
Frankie Bellevan
Herkes Bu işleri Rant Kapısı Haline Getirmiş.. Yeni Diyaliz Merkezi Açsanız Ne Yazaar , Açmasanız Ne Yazar.. En Az 25 bin insan Organ ( Böbrek ) bekliyor.. Diğer Organ Bekleyenlerin Sayısını da Sizler daha iyi bilirsiniz.. Eminim Bu Hastaların çoğu Bizim gibi Sizlerden Umutlarını Kesmişlerdir de , Yine de Allahtan Umutlarını Kesmemişlerdir... Ülkemizde Beyin Ölümü gerçekleşmiş her insan için Organ Bağışı Zorunlu olmalıdır.. Sürekli Canlı Donörlerden ( verici ) alınan Böbrekler Haber yapılıyor.. Bu Canlı Donör olayı sıktı Artık.. Kadavralardan Organ Nakli Esas olmalı.. Bunu bir türlü Gerçekleştirmediniz... Umarım , Sizler de Yarın bir Gün Herhangi bir Organa ihtiyaç duymaz , Ya da Eşinizden Yavrularınızdan Organ Bekleme , Onlardan Medet Umma Acizliğine Düşmezsiniz... Zamları Millete Kitlerken Millete mi Soruyorsunuz ?? Veya Hangi Sorunu Millete sorarak Çözüyorsunuz ?? Kafanıza Eseni ( FAZ 1 , FAZ 2 ...) Yapıp Duruyorsunuz...
5
Cevapla
Dilek
Dializ merkezleri yiginla insani zengin etti .Hastalari nakile verecekleri yerde dialize verdiler.Ha organ nakli veya daha dogru bir deyisle organ bagisi Turkiyenin kanayan yarasi.Yillar gectikce organ nakli kadavradan veya beyin olumu diyelim artmadikca insanlar olur.Neden buna bir care bulunmuyor.Cok basarili organ nakil cerrahlarimiz var falanca bobregini ogluna bagisladi yada karacigerinden parcasini kizina verdi haberleri duymak istemiyoruz.Neden benim ulkem bir Iran kadar olamiyor.Biliyorsunuz Irsnda olen kisinin organlari karsiliginda aileye belli bir miktar para odeniyor.Su anda Iranda organ bekleyen insan yok.Sayin cumhurbaskanimiz bu konuyu ele alsa hemen cozecektir inaniyorum Saygilar.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir