Medimagazin logo

Müsteşar açıkladı: Hekimlerin tamamı 5 yılda bir Board Sınavına girecek!

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, sağlıkta dönüşümün ikinci fazında hekimlerin Board Sınavı’na girmesi ile ilgili düzenlemeler yapılacağı bilgisini verdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Müsteşar açıkladı: Hekimlerin tamamı 5 yılda bir Board Sınavına girecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-“VII. Uluslararası Sağlıkta Kalite ve Performans Kongresi” 10 Ocak’ta Antalya’da başladı. 13 Ocak tarihine kadar devam edecek kongrede Sağlık Bakanlığının sağlıkta kalite ve dönüşüm standartları üzerinde yaptığı çalışmalar ele alınacak.

“Bir sağlık ordumuz var, buna şükrediyoruz”

Ana teması klinik kalite ve inovatif yaklaşımlar olan kongrenin açılış konuşmasında açıklamalarda bulunan  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş,  “Ülkemiz sağlık ihtiyaçları doğrultusunda 2003 yılında başladığı yolculuğuna devam ediyor. Sağlık hizmetlerindeki dönüşüm sürekli devam ediyor. Yüzde 39 olan vatandaş memnuniyeti 75,5’e çıkması çok önemli bir gösterge. Her türlü sorunla boğuşan ve birebir acil yaklaşım gösteren bir sağlık ordumuz var, buna şükrediyoruz.”  dedi.

 

 

Acil servisler modernize edilecek

2018-2023 yıllarını kapsayacak olan, sağlıkta dönüşümün ikinci fazında Kalkınma Bakanlığı ile birlikte yeni hedefleri gerçekleştireceklerini ifade eden Gümüş, “Hizmet sunumundaki sorunlu noktalara da eğileceğiz. Acil hizmetler başta olmak üzere poliklinik ve klinikte sorunlu gördüğümüz alanlar var. Bu alanları yeniden masaya yatırıyoruz.  Acil servisleri yeniden modernize edeceğiz.  Gerçekten acil olan hastalara müdahale edilmesini sağlayacak ve buralarda görev yapan doktor ve  hemşire sayısını güçlendireceğiz. Özellikle 500’den fazla hastası olan acilleri direkt olarak izliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu acilleri modernize edip acil ihtiyacı olan yerlere müdahale edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Her hastalık için klinik rehberler oluşturulacak

Kamu ve özel sektöre ait bin 500’e yakın hastane, 400’e yakın diyaliz merkezi, ağız-diş sağlığı merkezleri, 112 acil sağlık hizmetleri, 81 ilde evde sağlık hizmetleri olmak üzere  2 bin 500’e yakın sağlık kuruluşunun  hasta güvenliği ve  memnuniyeti önceleyecek şekilde ve sağlıkta kalite standartlarına uyum açısından sürekli değerlendirildiği bilgisini veren Gümüş,

“Hekimler ve hemşireler için sağlıkta klinik rehberleri oluşturacağız. Bu konu ile ilgili branş dernekleri ile birlikte Ocak ayı sonuna kadar çalışacağız. Her hastalığa özgü rehber oluşturacağız ve ülkemizde görülen 800’e yakın hastalık için kılavuzlar oluşturacağız. Hasta geldiğinde ne yaparsınız? İlk hangi tetkiki istersiniz, en son hangi testi yaparsınız? Bazen en son isteyeceğimiz testi en önce istiyoruz.  Maalesef bazen fizik muayene yapmadan MR istiyoruz.  Bütün bu çalışmalarla beraber artık hastalıklarda hastaya adım adım hangi yaklaşım yapacağımızı da Bakanlık olarak yıllık güncelleyip, bu rehberleri yayınlayacağız. Artık asistanımız, hekimimiz ve hemşiremiz bu rehberlere ulaşacak. ” ifadelerini kullandıMedimagazin.

 

Hekimlere Board Sınavı

Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hekimlerimizi belli aralılara teşvik ederek Board Sınavlarına sokacağız. Hekimler Sağlık Bakanlığından hekimlik ya da uzmanlık belgesini alıyor; bir kısmı kendini çok geliştirirken bir kısmı geliştirmeyebiliyor. Tıp ise sürekli değişiyor . Yine dernekler ve ÖSYM ile iş birliği yapacağız ve beş yıllık dönemlerde, hekimleri zorlamadan teşvik ederek, ödüllendirerek gelişmesine devam etmesini sağlayacağız. Bunları sınav gibi görmemek lazım biz bunu kendimizi yenilemek olarak görüyoruz.

Yine tüm sağlık personelimizin de hizmet içi eğitimler ile kendilerini yenilemelerini sağlayacak, teşvik edecek ve ödüllendireceğiz.”

board sınavı
hekim
eyüp gümüş
Yorum (48)
HEKİM(DAHİLİYE)
Dört yıllık dahiliye uzmanıyım 2013 ve 2017 yılı Board belgesini aldım düsünüyorum bir işime yarıyor mu? kendimi tatmin etmek dışında hayır. Sayın müstesarın ödüllendirme teşfik etmeden kastı nedir merak içindeyim. Bizlere daha çok hasta baktıracaklarsa hemen o belgeleri yok etmekte fayda var!
15
Cevapla
Ufuk engin
Ağzı büzülen yıpranma ve özlük hakları konusundaki gelişmeler ne aşamada acaba sayın gümüş?
27
Cevapla
Dr
Belki bu sayede biraz dinleniriz ya da başka iş yaparız. Doktorun emekliliği de yok zaten. Peki yan dal yapmışken ve kaç kere dilekçe vermişken halen bakamadığımız tahlillar varken nasıl board sınavına almayı düşünüyorsunuz. Hastanede bakamadığımız tahlillerimi soracaksınız sınavda? Soruyu çözüp yne bunu pratikte uygulayamıyorsam anlamı var mı acaba? devlet hastanelerinde 100 lişi muayene ettirip çok mu imkan sunduğunuzu sanıyorsunuz acaba? vb vb daha yazmaya gerek duymadım. Sırada hastalar var.
18
Cevapla
Uzm
Devlet hastanelerinde kendini geliştirme adına ne yapılmış ki ne sonuç bekleniyor kapıda sürüyle hasta yığmaktan başka.
18
Cevapla
penisilin ampül
idari görevler içinde, müdürlük, bakanlık, müsteşarlık, akademisyenlik başhekımlık vs içinde sınavlar yapılacakmı? yoksa onlarda liyakat yerine başka vasıflar mı aranacak?
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir