Medimagazin logo

'Hacamat ile otizmi tedavi eden doktor' Ekşisözlük'te gündem oldu!

Sağlık alanında yapılan bir çok istismar, halka yapılan uyarılara ve yapanlara verilen cezalara rağmen devam ediyor.
'Hacamat ile otizmi tedavi eden doktor' Ekşisözlük'te gündem oldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Bunun son örneği ise bir doktor tarafından yapıldı. Hacamat ile otizm tedavisi yaptığını iddia eden doktor, Ekşisözlük’te de gündem oldu.
Sözlük yazarları doktoru eleştirirken, bu konuda farkındalığın ne kadar az olduğuna da dikkat çekti:


hacamat ile otizm arasinda nasil bir bag kurdugunu anlamadigim sahistir. zira otizm vucuttaki kirli kanin temizlenmesiyle tedavi edilecek bir hastalik degil. dolayisiyla doktorun umut tacirligi yaptigi apacik ortadadir. 


olayın en kötü yüzü bu değildir. 

fotoğraftaki çocuk otizmli değil down sendromludur.

bir doktor down sendromlu hasta fotosu koyup "otizm" demez.

araştırılmalıdır.



hacamat sağlık bakanlığı onayı ile artık yasal ve kabul edilmiş bir tedavi. hatta eğitim kursları bile düzenleniyor. aynı şekilde akapunktur da onaylı.

buraya kadar her şey doğal ama doğal olmayan hacamatı abartarak para çalma olayı.


benim merak ettiğim kanseri tedavi ettiğini veya iktidarsızlığa iyi geldiğini niye belirtmemiş. hadi viagra çıktı bu dertler bitti denebilir de kanser hala ciddi bir problem.


doktor olduğunu sanan kişinin boş uğraşıdır bu alanda çalışan biri olarak ağrıma giden başlıktır otizm hastalık değildir sendromdur bilmiyorsanız biraz (bkz: dsm 5)

ekşisözlük
otizm
hacamat
tedavi
Yorum (8)
Ali
Cahil cahil konuşmasınlar. Sağlık Bakanlığı , akupunktur başta olmak üzere , hacamat ve hemoopati gibi tedavileri alternatif değil , tamamlayıcı tıp kabul etti. Yani tıp harici değil , bizzat tıbbi. İstemezük diyeceğinize araştırmayı bilimi öğrenin. Hocalara bile biz mi öğreteceğiz. Anca hava atın boş boş, sonra komik duruma düşün
31
Cevapla
troyka
Liyakate göre değil de M tipi cemaate yakın olduğu için bir bürokratik mevki elde edebilmiş herhangi bir cahilin kabulü; hacamat, sülük, homeopati gibi saçmalıkları tedavi haline getirmez. Tam aksine sözde hekimlerin, sözde sağlık çalışanlarının şarlatanlığının devlet eliyle yayılması olur. Araştırın bakalım, psikiyatri kliniklerinde Adıyaman'ın meşhur köyüne hastaların kaçı gitmiş. Hacamat sülük sertifikalarının "sertifika"larını kimler dağıtıyormuş, ilk kimler almış? Yarısı Adıyaman'a dayanıyorsa, diğer yarısı Siirtlinin birine dayanır. Araştırmak da basının görevi olsun.
15
Cevapla
Turan Soysiper
Ekşi Sözlük paylaşımlarını okumadım ancak haberde paylaşılan görsel başlı başına bir facia. Bir hekimin Down sendromlu çocuk fotoğrafını, otizmle ilişkili bir paylaşımda kullanması skandal bir davranıştır. Sapla samanı birbirine karıştırmaktır. Hacamat uygulamasının Sağlık Bakanlığı denetimine girerek yaşatılmasıysa olumludur. Bu ikisi çok ayrı hadiseler.
15
Cevapla
Ankara
hacamat , sülük hatta su orucu kanser dahil bütün hastalıklarin tedavi eder. bu insanlık tarihi boyunca yapılmış. peygamberler tarafından uygulanmış, tavsiye edilmiş ve hadislerde vardır. yalan yanlış bir şey varsa oda günümüzde kullanılan ilaçlardır. i̇nsanlarin sağlığıyla oynuyorlar para kaznmk ic
3
Cevapla
Refika A.
asi firmaları ilaç firmaları ve takviyeciler bu durumdan hoslanmadi😃 ama birebir yaşayan biri olarak yazıyorum oğlum otizm epilepsi geçirgen bağırsak gb bir sürü sorun yaşıyoruz... 1.5 2 ayda bir doktora hacamat yaptırıyoruz ne parmak ucu yürüme kaldi ne el kol çırpma kaldi sukur...
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir