Medimagazin logo

Günde 140 hastaya bakıp yorgun düşen doktorun sosyal medyayı sallayan fotoğrafı: En karizmatik fotoğrafım!

Gönüllü olarak Afrika’ya giden Türk doktorlar, 33 derece sıcakta 18 saat süren ameliyatlara giriyor. Aşırı yoğunluğa rağmen hastaların yardımına koşuyor. Günde 140 hastaya baktığını söyleyeyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Banu Çiftçi, sosyal medyanın gündemine oturan fotoğrafla ilgili, "En karizmatik fotoğrafım" dedi.
Günde 140 hastaya bakıp yorgun düşen doktorun sosyal medyayı sallayan fotoğrafı: En karizmatik fotoğrafım!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Afrika’ya gönüllü olarak giden Türk doktorlar ve sağlık personeli, tedaviye ulaşımı olmayan insanların yardımına koşuyor. Doktorlar son olarak Etiyopya’ya bir sağlık organizasyonu düzenledi. Organizasyona katılan 23 kişilik ekipte yer alan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Banu Çiftçi ve iki hemşirenin ameliyatlardan sonra yerde uyuduğu fotoğraf Türk doktor ve hemşirelerin ne kara zor şartlarda çalıştığını gözler önüne serdi.

GÜNDE 140 HASTA
Binlerce hastayı muayene eden ve ameliyatlar yapan doktorlardan biri olan Banu Çiftçi yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bugünü de 140 muayeneyle bitirdim. Hiç kimseyi geri gönderemiyorum. Çünkü bu insanlar kilometrelerce köylerinden yol yürüyerek geliyorlar ve günlerce hastanenin kapısında bekliyorlar. Cerrahinin, cerrah olmanın ne demek olduğunu en iyi bu koşullar yaşattırıyor insana. Günde en az 4 rahim veya fistül ameliyatını kısıtlı şartlarda ve eksik ekipmanla tamamladıklarını belirten Dr. Çiftçi, 18 saat süren cerrahi operasyonları 33 derece sıcaklıkta, klimasız ameliyathanede üstlerini bile değiştiremeden yaptıklarını anlatıyor. Tüm ekibin gönüllülük esasıyla çalıştığını aktaran Op. Dr. Çiftçi, Afrika’da gördüğü önemli bir noktayı şöyle özetliyor: Ekmek yok, su yok, ilaç yok, ameliyat malzemesi yok ama silah var. Hem de her köşede."

'EN KARİZMATİK FOTOĞRAFIM'
Vatan'ın haberine göre, Banu Çiftçi sosyal medyada çok paylaşılan fotoğrafı ise şöyle anlatıyor:

"Ameliyatlar da bitti, biz de. Ameliyathane hemşirelerimizle son masanın da bitmesini beklerken. Gelmiş geçmiş en karizmatik fotoğrafım."

afrika
gönüllü doktorlar
yorgun doktor
dr. banu ciftci
Yorum (11)
hemşire saglık memuru
CB Erdoğan ücretli öğretmenlerin maaşıyla ilgili düzenleme yapılacağı müjdesini de verdi.Peki biz saglık çalışanlarının maaşlarında özlük haklarında ne zaman iyileştirmeler yapılacak ak parti hükümetinde 15 yıldır hiçbirsey yapılmadığı gibi son 5 yıldır türkiye genelinde döner sermaye bile alamaz olduk alanlar ise 50 tl 60 tl .önceden aldığımız 300 tl ye yakın döner sermayeler hiç oldu elimizde ne varsa elimizden alınıyor ne sendikalar dan ne bakanlıktan nede saglık çalışanlarından hiçbir tepki yok.öğretmen didiin haftada 15 saat derse girer 3500 tl bizler 2900 alırız haftada 40 saat çalış ne bayram ne kış tatili ne yaz tatili ne hafta sonu ne depremde ne doğal afetlerde ne trafik kazalarında vb 24 saat görev yap ama hiçbir değerin olmasın,bu mesleği hemşireliği saglık memurluğunu yapmaktan gına geldi .saglık çalışanlarının bu sessizliği hayra alemet değil birgün eylemler iş bırakmalar başlarsa bu hastalar hastaneler doktorlar ne duruma düşer düşünemiyorum bile.insan eğitimini kendi alabilir veyahat kendince güvenliğini saglaya bilir ancak saglığını kendi tedavi edemez bizler şifa veren elleriz herşeyin başı saglıktır saglıksız bir ögretmen ne yapabilir saglıksız hasta bir asker polis vb ne görev yapabilirmi.yakında yıpranma payı verip agzımıza bir parmak bal çalarlar o kadar kimsenin erken emekli olmak gibi birderdi yokki olsa aç kalır çünkü.maşlarımızda döner sermayemizde ek göstergelerimizde,çalışma şartlarımızda bir iyileştirme olmazsa her yapılan boşadır.artık bıçak kemiğe dayanmıştır saglık personeli patlamak üzere özellikle hastanelerde çalışan hemşireler saglık memurları bitmiş tükenmiş durumdadırlar.hasta yğunluğu doktorların döner sermaye için servislerin doluluğu personel yetersizliği artıkcana tak etmiştir.hastanelerde çalışan hemşirelere saglık memurlarına biran önce yileştirmeler yapılmalıdır.bu saglık personelinin vahim tablosudur biran önce önlem alınmalıdır.
17
Cevapla
Sevki Demircan
Bu tür h9aberleri anlamakta zorluk cekiyorum. Günde 140 hastaya bakan doktor hastalara ne kadar yardimci olabilir ? Anladigim kadari ile bu 140'in icinde cok sayida da genis zaman isteyen ameliyatlar bulunmakta. Buna benzer bir haberi de gectigimiz aylarda okumustum.. Afrikada görevli hekimimiz cocugu birakacak yer bulamayinca sirtinda cocukla birlikte ameliyata girmis.Ve o sekilde ameliyat yapmis.. Resmini de paylasmisti.. ( Resimde doktorun agzinda maske var cocuk acikta vs.. vs.. ) Bu tür haberleri hic kimseye faydasi olmayan ucuz magazin haberleri olarak görüyorum.
31
Cevapla
EMRE
emekli hekimlerin maaşları son derece düşüktür, acilen iyileştirme yapılmalıdır. Ek ödemesi olmayan hekimlere SGK, Hudut Sahiller ve TSK hekimine verilen ek denge tazminatı mutlaka verilmeli ve adalet sağlanmalıdır.
18
Cevapla
kimbıl
afrika ile bir farkımız olduğunu zannetmiyorum,ülkemizdede o sayılarda hasta bakılıyor,hele acilde bir doktor kişi başı rahat 250 kişi bakıyor.durumumuz ortada.
9
Cevapla
ACILDOKTOR
Sn.Sevki Demircan (Gazeteci); sizin gazeteci olarak ilginizi tabii ki doktorları suçlayan, küçük düşüren, eleştiren haberler çeker. Bu tür fedakarlıklardan ekmek çıkmaz size.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir