Medimagazin logo

Canan Karatay'a mahkemeden kötü haber

Gebelikte şeker yüklemesi testiyle ilgili açıklamaları nedeniyle verilen geçici meslekten alıkoyma cezasının kaldırılması için açtığı dava aleyhine sonuçlanan Prof. Dr. Canan Karatay’ın, başvurduğu istinaf yolundan da olumsuz karar çıktı.
Kaynak: Cumhuriyet
Canan Karatay'a mahkemeden kötü haber
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Canan Karatay, gebelikte şeker yüklemesi testiyle ilgili, “Bebeği zehirliyor” iddiasında bulunmuştu. İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu, soruşturma sonunda Karatay’ın “15 gün meslekten uzaklaştırılması” kararını vermişti.

Karatay, Ankara 12. İdare Mahkemesi’ne iptal davası açmış, ancak mahkeme davanın reddine karar vermişti. Karatay’ın avukatı bu kez yerel mahkeme kararının iptali için, 12. İdari Dava Dairesi’nde istinaf yoluna başvurmuştu. Davanın geçtiğimiz ay, Karatay aleyhine sonuçlandığı ortaya çıktı.

Kararla ilgili Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Avukatı Tahir Yahya İlhan, "Hekimlerce gösteri mahiyetinde ve insanları allak bullak eden, bilimsel dayanaktan yoksun açıklamalar yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi. 

şeker yükleme
gebe
canan karatay
Yorum (2)
uzman
Zaten çalışmıyor kendi işini yapmıyor, 15 gün hak mahrumiyeti neyi engelleyecek ne işe yarayacak. Çok ciddi halk sağlığı sorununa sebep oldu olmaya devam ediyor. Bunun bir kanunu yokmudur anlamıyorum , bu kadar rahat toplumu zehirleyen bilim dışı açıklamalar nasıl cezasız kalıyor, konuyla ilgili gereğini yapmayanlara teessüf ediyorum.
4
Cevapla
MEHMET AKDOĞAN
15 gün çok önemli bir süre değil, hoca onun acısını 16. gün çıkarır zaten. Fakat buna kalıcı bir çözüm getirilmelidir, profesör ünvanı alan herkes branşı dışında konuşmak yanısıra mesleği dışında da ahkam kesiyor. Bu megalomanlık nedir?
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir