Medimagazin logo

Atama Nakil Yönetmeliği değişiyor, Üst bölge tayini geliyor!

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğini değiştiriyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Atama Nakil Yönetmeliği değişiyor, Üst bölge tayini geliyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Sağlık Bakanlığı, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Son aşamaya gelen Yönetmelik değişikliğinde eö durumu tayinlerine yönelik önemli düzenlemeler bulunurken Üst hizmet bölgelerine tayin hakkı da getiriliyor.

Daha önce Alt hizmet bölgelerine tayin Yönetmelikte yer alırken, yeni bir uygulama olarak Üst Hizmet bölgelerine tayin hakkı getiriliyor. Medimagazin'in edindiği bilgilere göre 5. ve 6. hizmet bölgelerinde belirli bir süre görev yapan sağlık personel üst bölgeye tayin hakkı kazanmış olacak. Hazırlanan Yönetmelikte 2 yıl süre ile 6. bölgede çalışanların 5. bölgeye, 3 yıl 5. bölgede çalışanların ise bir üst bölgeye tayin hakkı kazanması planlanıyor. Tayin hakkının yerine getirilmesi için Personel Dağılım Cetvelinin uygun olması gerekiyor.

 

atama ve nakil yönetmeliği
üst bölge tayini
üst hizmet bölgesi tayini
Yorum (22)
Hasan Akdemir
"Bakanlığın gördüğü lüzum üzerine " olan tayinlerle ilgili bir düzenleme yapılamayacağı için, hangi basamakta kaç yıl çalışıldığının pek bir önemi yok.
43
Cevapla
dr.mikro
İki mecburi hizmetimi de 6.bölgede yaptım. Çömez asistan torpille üniversiteden devlet hastanesine geçti ''mecburi'' hizmet yaptı. Mecburi hizmetim bitti 25 bin puanla onun7 bin puanla ''mecburi'' hizmet yaptığı ile kurum içi atamada gidemedim. Buna ne diyeceksiniz. Siz onu bunu bırakın şu mecburi hizmette torpili kaldırın. İstisnasız herkes 5.6.bölgede mecburi hizmet yapsın. Ancak böyle eşitlik sağlanır ve böylece 500 günlük süre 200-250 güne düşer. Her iki mecburi hizmetinide 6.bölgede yapanlara PDC uygunluğu şartı ile şartsız atanma hakkı verilmedir.Tabi bu hak geçmişe dönükte işletilmelidir.
114
Cevapla
ahmet g.
PDC uygun olması gerekiyormuş.Sanki atamalarda PDC ' ye mi bakılıyor.Adamı olan veya başka nedenlerle PDC yi delip tekrar atamasını yaptırıyor.Örnekmi istersiniz PDC fazlası atama yapılan bir çok hastane bulabilirsiniz.
85
Cevapla
eş durumu
aday memurun eş durumuna yönelik bir çalışma var mı acaba 1 yıldır bekliyoruz daha eğitimler yeni başladı yazık yani düğün tarihimiz geldi nerede ise mağduriyetimiz giderilsin lütfenn..
10
Cevapla
Mağdur Başhekimler
Yeni hazırlanan atama nakil yönetmeliğinde. Başhekimlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Atama nakil yönetmeliğinde 2 yıl süreyle hastane yöneticiliği yapanlar kadrolarını PDC uygun olan her yere. 1 defaya mahsus.aldırabilirler denilmektedir ancak bu maddeyi 1.5 yıl önce danıştay iptal ettiğinden 2 yıl süreyle başhekimlik yapan kişiler bu haktan yararlanamayıp mağdur olmuşlardır. 2-3 yıl önce bu maddeye güvenerek sözleşme imzalayan ve 2 yıl başhekimlik yapan yöneticiler yeni mevzuat düzenlemesi yapılmadığından kadrolarını aldıramamışlardır. Sözleşme imzalamadan önce kadrolarının olduğu yerde de fiilen 2 yıl çalışmadan sözleşme imzalayanlar kurum içi atamaya da başvuramamaktadırlar. Yani her yönden mağdur olmaktadırlar. Yeni atama nakil yönetmeliğinde bakanlığın bu konuya çözüm getirmesini bekliyoruz.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir