Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı açıktan atamalarda 'Kura Komisyonu' oluşturacak

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı
Sağlık Bakanlığı açıktan atamalarda 'Kura Komisyonu' oluşturacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Sağlık Bakanlığı tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan kura ile atanacak sağlık personelinin atamasıyla ilgili, Bakanlık bünyesinde kura işlemlerini yürütmek üzere bir müsteşar yardımcısının başkanlığında 5 kişiden oluşan "Kura Komisyonu" oluşturulacak.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yönetmeliğin tanımlar bölümünde yer alan "Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü" ile "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun" bulunduğu bağlı kuruluşlar kısmından, yapılan değişiklikle "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu" ile "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu" kaldırıldı.

Kura Komisyonunun teşkili ve görevleriyle ilgili olarak da Bakanlıkta kura işlemlerini yürütmek üzere bir müsteşar yardımcısının başkanlığında, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hukuk Müşavirliğinden birer kişi olmak üzere toplam 5 kişiden oluşan Kura Komisyonu oluşturulacak.

Kura ve atamaya ilişkin usul ve esaslar kapsamında, ilan edilecek kadro ve pozisyon sayısı, kuraya başvuru, kura zamanı ve yapılış şekli ile gerekli görülen diğer hususlar, kura tarihinden en az 5 gün önce, ülke genelinde günlük olarak yayımlanan en az bir gazetede ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde ilan verilmek suretiyle yayınlanacak.

Ayrıca kura sonuçları, kura işlemlerinin tamamlanmasını müteakiben Bakanlığın internet sayfasında duyurulacak.

Öte yandan, yönetmelik değişikliğiyle, "Özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar, kura tarihinden sonraki bir ay içinde görevlerinden ayrılmaları gerekir. Görevlerinden ayrılmayanların atamaları yapılmaz, yapılmış olsa dahi iptal edilir." şeklindeki madde ise yönetmelikten çıkarıldı.

 

 


Sağlık Bakanlığından:

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AÇIKTAN KURA İLE ATANACAK

SAĞLIK PERSONELİNİN ATAMA USÛL VE ESASLARINA İLİŞKİN

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 10/7/2015 tarihli ve 29412 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Sağlık Personelinin Atama Usûl ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bakanlıkta kura işlemlerini yürütmek üzere, bir müsteşar yardımcısının başkanlığında, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hukuk Müşavirliğinden birer kişi olmak üzere toplam beş kişiden oluşan Kura Komisyonu oluşturulur.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan “15” ibaresi “beş” şeklinde ve (h) bendinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Kura sonuçları, kura işlemlerinin tamamlanmasını müteakiben Bakanlık internet sayfasında duyurulur.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

atama
açıktan atama kurası
sağlık bakanlığı
kura komisyonu
Yorum (8)
ihsan
"Özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar, kura tarihinden sonraki bir ay içinde görevlerinden ayrılmaları gerekir. Görevlerinden ayrılmayanların atamaları yapılmaz, yapılmış olsa dahi iptal edilir." güzel olmuş. Ama geç oldu geç!
17
Cevapla
dr.mikro
TORPİL'i kaldırın önce...Sorunun çözümü komisyon kurulması değildir.Torpil kaldırılıp KURA adına yakışır şekilde yapılırsa sorun ancak çözülür. TUZ KOKTU, Aynı kuradan münhaller; Kimileri İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Mersin... Kimileri Hakkari, Şırnak, Cizre, Muş, Siirt... İkisinin adıda mecburi hizmet olacak şey değil. Örneğin benim ikinci mecburi hizmetimi 6.bölgede tamamladıktan sonra 25 bin puanla zor geldiğim ile torpilli ‘’mecburi’ ’hizmete gelecek. Daha yeni Ocak kurasında 20-25-30 bin puanlarla tercih edilen kadrolar ''mecburi'' hizmete açılıyor. Kendi branşımdan örnek vereyim Mecburi hizmete açılan iki kadro biri İstanbul’a diğeri Hakkâri’ye gidecek. Gidecek lafı sözün gelimi belki de torpilli zat İstanbul’da ikamet ediyor. Peki, kurum içi Ocak kurasında Mikrobiyolojide açılan yerler Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak, Cizre…(Mecburi hizmet değil kurum içi atamadan münhaller) madem bu yerlerde ihtiyaç var siz neden İstanbul vb. yerleri mecburiye açarsınız. Tek yanıt var TOPPİL… Garibanı yolla 6.bölgeye torpilli istediği yerde yapsın.6.Bölgede süresi dolan gideceği yerler torpillilerce mecburi hizmet vs. ile doldurulduğu için çakılıp kalsın bu mu adalet? Bu rezalete son verilmeli herkesin mecburi hizmeti 5.6.bölgede yapması sağlanmalıdır.Böylece sürededüşer.Her iki mecburi hizmetini 6.bölgede yapanlara (geçmişe de dönük) bir defaya mahsus istediği yere atanma hakkı verilmelidir.
77
Cevapla
m. murat
"...kura tarihinden sonraki bir ay içinde görevlerinden ayrılmaları gerekir" maddesi kaldırıldığına göre, hastane başhekimleri, diğer idareciler "ihtiyaç var, yerine doktor atansın sonra" diyerek ayrılış vermeyecektir kolay kolay. Halbuki bir sınırı olması lazım, yoksa keyfilik kaçınılmaz...
6
Cevapla
m. murat
Her bir meseleye komisyon kurulması moda oldu son zamanlarda. Çözüm de üretmiyor ya, sırf iş olsun diye.
12
Cevapla
dr.hasan
TORPİLLER HAVADA UÇUŞUYOR.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir