Medimagazin logo

Tıp sınavını geçti, ilk robot doktorun tayini yapıldı!

Çin’in Anhui eyaletinde "Asistan Doktor Al" ismi verilen bir robot, yapay zekası sayesinde tıp sınavını geçerek doktorluğa başlayan ilk robot oldu.
Kaynak: SABAH
Tıp sınavını geçti, ilk robot doktorun tayini yapıldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çinli robot firması iFlytek'in ürettiği robot, hastalıklara teşhis koyup reçete yazabilse de şimdilik hizmet verdiği kurum Shuanggang Tıp Merkezi'nin kendi doktorları tarafından muhakkak kontrol altında tutulması gerekiyor.

SEMPATİK ROBOT

Görünüş olarak insana hayli yakın duran, iri mavi gözleri ve kalıcı gülümsemesiyle sempati uyandıran Asistan Doktor Al diğer doktorların yazdığı reçeteleri ve semptom tanılarını da belleğinde muhafaza edebiliyor.

ÇİN'DE FARKLI ALANLARDA BİRÇOK ROBOT GÖREV YAPIYOR

Halihazırda yapay zeka ile donatılmış robotların gündelik hayatta en çok hizmet verdiği Çin'de, çocuk ve yaşlı gündüz bakım evleri ve anaokullarında çalıştırılan birçok robot bulunsa da Asistan Doktor Al tıp sınavını geçerek doktorluk yapan ilk robot olma özelliğini taşıyor.
 

teknoloji
robot doktor
asistan doktor al
Yorum (4)
Hasan Akdemir
Tedavi edeceği uyumsuz hastaları Tienenman meydanındaki askerlerin göstericileri gördüğü gözle görmemesi için yazılımı yumuşatılmıştır diye ümit ediyorum
9
Cevapla
Dr
Buraya tayin edin. Biz bir guzel azarlar haddini bildiririz. (Dünyada robot azarlayıp kavga eden ilk ülke olduk ya)
17
Cevapla
dr
21. yüzyılın data(veri) ve algoritmalar çağı olduğu öne sürülüyor. Tonla veri ve algoritmanın altından en iyi robotlar kalkar. Canlı doktordan daha iyi kalkar, kapasite sonsuz, yükle veriyi, yükle bilgiyi, bas düğmeye, saniyeler içinde sonuç karşında... Üstelik hasta ve yakınlarıyla duygusal(!?) bağ da kurmayacağından, yani hakaret,tehdit, küfür, darp gibi yan etkilere cevap vermiyeceğinden çok daha efektif olacak. Haaa vatandaş robota kızıp darbederse de devlet malına zarar verme suçundan hapsi boylıyacak... Böylece sağlıkta şiddete de soooon..... Bir taşla iki-üç-dört kuş. Yaşasın robot doktorlar...
28
Cevapla
Dr. Tan
Robotçular , bi durun bakalım............ Empati , beden dili dahil iletişim et kinlikleri.. falan filan....... ruhsuz - tatsız tuzsuz bir medikal etkinlik. Çin'li abiler , iyi misiniz ? , robotlaşmanın ayarı konusunda bir zahmetli dezorientasyona mı girdiniz ? Yardımcı olalım .
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir