Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Yıpranma payı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı

SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği yıpranma payında karar verildiğini açıkladı. Demircan, sağlık çalışanları için “1 yıllık çalışmaya 60 gün yıpranma verilmesi” şeklinde düzenleme yapacaklarını söyledi.
Sağlık Bakanı: Yıpranma payı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Demircan, uzun süredir tartışılan düzenlemenin tasarı haline dönüştürüldüğünü belirtirken, “Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı” dedi.

Amaçlarının bu yasama döneminde yıpranma payıyla ilgili düzenlemenin meclisten geçmesi olduğunu söyleyen Demircan, “Tüm sağlık çalışanları için yıpranma payı üzerinde duruyoruz. Şu anda meclis süreci için net bir şey söyleyemem. Ama tabii ki amacımız bu dönemde bu konunun bir sonuca bağlanması olur” dedi. 
Daha önce yapılan açıklamalarda da sağlıkla ilgili bir torba tasarı hazırlandığı belirtilmişti. Söz konusu torba tasarıda, ilaç sanayinde yerlileşmenin artması için düzenlemelerin yer alması beklenirken, sağlık turizmiyle ilgili çalışmaların tek elden yürütülmesi için Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi adı altında bir yapı kurulması hedefleniyor. Tasarıda 20’ye yakın maddenin bulunması bekleniyor.
 

yıpranma payı
tbmm
sağlık bakanı
Yorum (63)
dr
:) ilahi demircan pazar pazar güldürdün beni :))
0
Cevapla
Drovuz
Okumayayım dedim dayanamadım. Seçim geldi yine... Şimdi olur olur (olmaz ya) yoksa bir daha hiç olmaz, çünkü oya muhtaç olacakları son seçim.....
0
Cevapla
Emin boyacı
Tesekkürler sayın Bakanım. .Tek başına iktidar olunca verilen sözler süratle hayata geçiyor! İyi ki varsınız..Emeğinize sağlık!
0
Cevapla
Talat er
Kadük nedir bilir misiniz? Bana Kadükün resmini çiz abidin dense, işte bu durumdur.
0
Cevapla
hemşire
böyle bir bakanlığın personeli hemşiresi olmaktan utanç duyuyorom gücüm olsa başka bir kuruma geçer mis gibi masa başında çalışırım,ne hasta altı temizlemesiyle,ne banyosuyla,ne enfeksiyonlarıyla,ne bulaşıcı hastalıklarıyla nehafta sonu,bayramı,gecesi nöbetiyle uğraşırım.emeğimizin karşılığı en düşük memur maaşı değildir bir imam günde 1,5 saat çalışır 3200 maaş alır bir öğretmen haftada 15 saat derse girer 4500 tl alır bir polis bis asker 5000 tl ye yakın maaş alır yıpranma erken emekliolurlar bizler reziliz son 25 yıldır hiçbirseyiz verilmemiştir.sendikadan istifaysa istifa sonuna kadar hiç olmazsa kendilerini hesaba çekerler koyun gibi üye olmaktansa.SAĞLIK SEN BU NE HANİ YIPRANMA HANİ MÜJDELİ HABERLER.ALIRIZ BAK YETKİNİ ELİNDEN SAGLIK ÇALIŞANLARI… TSK Personeline Yan Ödeme Kararnamesi ile 400 lira iyileştirme yapıldı. 2018 yılı yan ödeme kararnamesi 18 Nisan 2018 tarihi itibariyle onaylandı. Bu kapsamda özlük haklarını 926 sayılı TSK personel kanunu?na göre alan subay,astsubay ve uzman erbaşların maaşlarında 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere aylık net 400 lira iyileştirme yapılmıştır. Ayrıca; SAT/SAS ve Komando sınıfı personele ilave net 679 lira,deniz hizmet süresi 4 yıl ve üzeri olan personele net 553 lira,deniz hizmet süresi 8 yıl ve üzeri olan personele net 690 lira,deniz hizmet süresi 12 yıl ve üzeri olan personele net 813 lira yan ödem .sendikası olmayanlar herseyi alıyor.memursen sağlık sen bunu açıklayın 15 yıldır biz sağlıkçalışanlarına hiçbirsey yok
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir