Medimagazin logo

Doktora 'Benim vergimle maaş alıyorsun' dedi, hakaretten cezayı yedi!

İzmir’de, hasta eşiyle ilgilenmediğini öne sürdüğü doktora, "Benim paramla maaş oluyorsun" diyen Y.K.'ye, hakkında açılan kamu davasında 304 gün hapis cezası verildi. 2 yılın altında olması nedeniyle hapis cezası, 6 bin 80 liralık adli para cezasına çevrildi. Y.K., karara itiraz etti; ancak üst mahkeme, bu itirazı reddetti.
Kaynak: -
Doktora 'Benim vergimle maaş alıyorsun' dedi, hakaretten cezayı yedi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde 2016 yılında meydana gelen olayda, Y.K., rahatsızlanan eşi C.K.’yi hastaneye getirdi. Bir süre sonra eşiyle ilgilenilmediğini düşünen Y.K., acil serviste görevli doktor Kaan Ataman ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Y.K., iddiaya göre, Ataman’a "Sen kimsin? Seni çok pis yaparım. Benim paramla maaş alıyorsun" dedi. Tartışma sonrasında sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesine yönelik 'beyaz kod' uygulandı, doktor Ataman Y.K.’den şikayetçi oldu. Y.K. hakkında, ‘hakaret ve basit tehdit’ suçlamasıyla kamu davası açıldı.

İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık Y.K., şikayetçi olan doktor Kaan Ataman ve tarafların avukatları katıldı. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen ve sadece serzenişte bulunduğunu öne süren Y.K., "Ben doktora hakaret etmedim, tehditte bulunmadım. Sadece bizim verdiğimiz vergilerle bize hizmet etmek zorundasınız, diye serzenişte bulundum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, 'tehdit' suçundan delil yetersizliği dolayısıyla sanık Y.K.'nin beraatine karar verdi. Y.K., hakaret ettiği gerekçesiyle 304 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın 2 yılın altında olması nedeniyle 304 gün hapis cezası 6 bin 80 liralık adli para cezasına çevrildi.


Sanık Y.K., karara itiraz etti; ancak üst mahkeme, itirazını reddetti.

'KARAR EMSAL NİTELİĞİNDEDİR'

Doktor Kaan Ataman’ın avukatı Gonca Karakaptan, mahkemenin verdiği kararın emsal niteliği taşıdığını belirterek, "Daha önce de karşılaştığımız olaylarda ‘Benim vergimle maaş alıyorsun, senin maaşını ben ödüyorum’ şeklindeki söylemler Yargıtay’a göre hakaret sayılmıyordu. Bu tarz olaylarda beraat kararı veriliyordu. Ancak bizim davamızda çıkan karar, emsal niteliğindedir. Artık kimse bu söylemlerde bulunup hakaret edemeyecek" dedi.

sağlıkta şiddet
vergimle maaş alıyorsun
izmir
beyaz kod'
Yorum (14)
dr.metin
hasta yakını bana saldırdı,beyaz kod sonrası mahkemeye düştük.hasta yakını da şikayetçi oldu ve sahte darp raporu aldı.mahkeme beni suçlu buldu.hastayı darp etmediğim halde darp etmiş gibi ceza aldım.hani adalet nerede kanun.buradaki yazanlara bakarak adalet var sanmayın.
37
Cevapla
bozeren
ohoo! yeşilkartını suratımıza sallayıp pervasızca "benim vergimle maaşını alıyorsun!" bile denildi bu memlekette! bu sözleri duyduğumda dumura uğramıştım. çünkü benim maaşımdan kesilenlerle ona o yeşilkart verilmişti. hey gidi zaman hey!
46
Cevapla
Ahmet
Ceza," Sen kimsin, seni çok pis yaparım, +..." muhtemelen bu cümlesine verilmiştir. Değilse davacı hayır desin , ikinci kısma ceza verildiğini sanmıyorum, Almancı bey vardı burda almanya da ikinci kısma ceza verirler mi?
17
Cevapla
Nilgün Yalçın
Bence hasta ve yakınları bizim de hatırı sayılır bir oranda vergi verdiğimizi, tuttuğumuz nöbetlerin yarısı veya fazlasının ücretinin hiç ödenmediğini, yani bazı nöbetleri para almadan(bedava) ve iznini kullanmadan tuttuğumuzu, parasız fazla mesai yaptığımızı bilmeliler. Buna hakları var ;)
43
Cevapla
Hasan Akdemir
Dedi-yedi şeklinde kafiye olsun diye yapılan bu haberde, başlığın verdiği bilginin hatalı olduğu ortada. "Sen kimsin, seni çok pis yaparım" sözünden başka hukuken hakaret kabul edilebilecek söz göremiyorum . Bir de Dr. Metin kardeşim için bir sorum var, size saldıran kişiye sahte darp raporu verildiğine eminseniz , veren kişi için suç duyurusunda bulundunuz mu ?
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir