Medimagazin logo

Sanofi Türkiye ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ projesi ile diyabet farkındalığı için yeni mucitlerini arıyor

Sanofi Türkiye ve Türkiye Diyabet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ proje yarışması üniversite öğrencileri arasında diyabet farkındalığı yaratmak amacıyla beşinci kez yapılıyor. Bu yılın kazananları Sanofi Türkiye tarafından ödüllendirilecek.
Sanofi Türkiye ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ projesi ile diyabet farkındalığı için yeni mucitlerini arıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Diyabet alanında 90 yılı aşkın tecrübesi ile yaşam bilimlerinde dünya lideri olan Sanofi’nin global tecrübesini Türkiye’ye taşıyan, Ar-Ge'ye önemli yatırımlar yapan Sanofi Türkiye, diyabet konusunda inovatif ve entegre tedavi çözümlerinin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de diyabet konusunda farkındalık yaratarak yaşama güç katmaya devam ediyor.

Diyabet alanında da öncü çözüm ve tedavi yöntemleri geliştiren Sanofi ve Türkiye Diyabet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ proje yarışması üniversite öğrencileri arasında diyabete dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Önlem alınmadığında yaşam süresini 5 ila 10 yıl arasında kısaltan diyabetin farkındalığın artması ve diyabetli hastaların hayat kalitesini yükseltmek için öğrenciler tarafından birçok proje üretildi. Geçtiğimiz yıl ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde ‘Tip 2 Diyabet Risk Testi’ adlı proje birinci seçilirken ‘Servis Kategorisi’nde ‘DiyabetX Karbonhidrat sayar mobil uygulama’ ve ‘Ürün Kategorisi’nde ‘Diyawatch’ birincilik ödülüne layık görüldü.

Diyabetli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretilecek
Projeye başvurmak isteyen üniversite öğrencileri kendi alanında deneyimli ve uzman jüri üyeleri tarafından diyabet nedir, diyabet hastası gözünden yaşam, proje yönetimi ve sunum teknikleri konusunda proje web sitesi www.senbuldiyabetkolaylassin.com üzerinden eğitimler alma fırsatı bulacak. Katılımcılardan diyabetli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretilmesi için belirlenen 6 başlıkta proje geliştirilmeleri istenecek. Toplamda büyük ödül olan 18 bin TL’nin yanı sıra birinci projenin sahibine de Sanofi’de staj fırsatı da sunulacak.

Türkiye’nin önde gelen girişimcileri mucitlere destek verecek 
Sanofi, bu yıl ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ proje yarışması kapsamında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, Koç Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Samsun Ondokuz Mayıs gibi üniversitelerdeki öğrenci ve girişimci kulüplerine projeyi anlatmak ve diyabet farkındalığını arttırmak için iletişim çalışmaları gerçekleştirecek. Türkiye’nin önde gelen girişimci kulüpleri katılımcı mucitlere destek verecek ve kazanan projelerin gerçekleşebilmesi için mentörlük görevini üstlenecek.

Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerine açık yapılacak yarışmaya katılmak için www.senbuldiyabetkolaylassin.com internet sitesi üzerinden başvurular yapılabilecek. Yarışmada başarılı bulunan projelere ödülleri ’14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ haftasında yapılacak törenle sunulacak.

diyabet
sanofi
Yorum (1)
Metin Okucu
Koskoca Sanofi birincilik ödülü olarak 4000 Dolar lütfetmiş.Yahu bu parayla zavallı girişimci bir düzgün dizüstü bilgisayar alamaz.Aferin size.Amaç ucuza reklam ve halkla ilişkiler,girişimciye destek falan değil..
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir