Medimagazin logo

Yıpranma payı için ilk kez net açıklama Çalışma Bakanından geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği yıpranma payı ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirterek, "İnşallah 24 Haziran'dan sonra yapacağımız yasal düzenlemeyle artık bunu hayata geçirmiş olacağız. Bunu da ilk kez bugün burada açık ve net olarak ifade ediyorum" dedi.
Yıpranma payı için ilk kez net açıklama Çalışma Bakanından geldi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Sarıeroğlu ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Sağlık-Sen'in ev sahipliğinde düzenlenen sahur programına katıldı.

Bakan Sarıeroğlu, burada yaptığı konuşmada, 16 yıllık AK Parti iktidarında kamu çalışanlarının özlük ve sosyal hakları anlamında çok ciddi ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. Önümüzdeki dönemde kamu çalışanlarının hayat standartlarının daha da yükseltilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Sarıeroğlu, "Hem işçi hem kamu çalışanı olarak sayıyı artırdığımız alanlardan biri de sağlık iş kolu. En büyük yatırımları yaptığımız, AK Parti iktidarı döneminde en büyük başarı hikayesine sahip olduğumuz alan. Eğer biz bu başarı hikayesini yazdıysak, bu kamu çalışanlarımızın alın teriyle, göstermiş olduğu yoğun gayretle gerçekleşti" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği yıpranma payı konusuna da değinen Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Bu, Cumhurbaşkanımız tarafından verilmiş bir söz. Yaklaşık 3 kez de bunun toplantısı olmuştu. Biz Sağlık Bakanımız ile bu dönemde bunun yasal zemine kavuşmasıyla ilgili çok büyük gayret içerisinde olduk. Metin hazır. Tüm sağlık çalışanlarımız için yıpranma konusuyla ilgili konu tamamlanmıştır. Öncelikle onu ifade edeyim. Her şeyiyle tamamlanmıştır. Ama Sağlık Bakanımız bütüncül bir yasa hazırlama isteğindeydi. Ancak çok ani bir seçim gündemiyle karşı karşıya kaldık. 24 Haziran'dan sonra inşallah yapacağımız yasal düzenlemeyle artık hayata geçirmiş olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bunu da ilk kez bugün burada açık ve net olarak ifade ediyorum."

 

yıpranma payı
ozluk haklari
jülide sarıeroğlu
Yorum (24)
Y
Size diyecek biz şey yok. .....
0
Cevapla
Uzm
Emekli olsak evin yakit parasini odeyemeyiz ve zaten calismak zorundayiz. Bu nedenle ciksa neee cikmasa neee. Ha su var ki oy icin aciklamissaniz, size oy vereceksek zaten veririz, vermeyeceksek zaten vermeyiz. O isler ayri, bu isler ayri. Siyaseti sagliga bulastiirmayin yeter.
0
Cevapla
dr
ya çıkaracak olsanız seçimden önce çıkarmaz mıydınız? kimi kandırıyorsunuz? bir de sanki dünyanın olayı var ya, dünya kadar sorun var hiçbiri dile getirilmiyor.
0
Cevapla
mahmut
Alkışlar Jülide Hanıma.Ciddi insanın hali başka oluyor.Yapacak hem de torbaya koyduk,ağzını bağladık,bağı açıldı,mazgala düştü demeden yapacak.
0
Cevapla
:)
:)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir