Medimagazin logo

Türk Tabipleri Birliği seçimleri yapıldı, yönetim aynı grupta kaldı!

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 69. Seçimli Büyük Kongresi 8-10 Haziran 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Kongrenin son gününde yapılan seçimleri Etkin Demokratik TTB grubunun listesi kazandı.
Türk Tabipleri Birliği seçimleri yapıldı, yönetim aynı grupta kaldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Büyük Kongre 8 Haziran 2018 Cuma günü Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda saat 14.00’te başladı. Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin’in Divan Başkanlığına, Dr. Eftal Yıldırım, Dr. Elif Turan ve Dr. Ertuğrul Oruç’un Divan üyeliklerine oybirliği ile seçilmesinin ardından TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel kongrenin açış konuşmasını yaptı. Ülke ve sağlık ortamında son iki yılda yaşanan gelişmeleri aktaran Tükel, Olağanüstü Hal (OHAL) koşulları altında geçen bu iki yılda tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da hukuksuzluklar yaşandığını kaydetti.

69. Büyük Kongresi’nin seçimlerin yapıldığı son günü, Ankara Üniversitesi Morfoloji Binası kantininde gerçekleştirildi. Seçimlere Etkin Demokratik TTB, Bağımsız Hekimler Birliği ve Halkçı Doktorlar olmak üzere üç grup katıldı.

Kayıtlı toplam 486 delegeden 381’inin oy kullandığı seçimde, 2 oy geçersiz sayıldı. Seçimi, oyların yüzde 70’ini alan Etkin Demokratik TTB Grubu kazandı. Buna göre, 2018-2020 döneminde TTB yönetiminde bulunacak olan isimler şöyle:

TTB Merkez Konseyi üyeleri:

Prof. Dr. Sinan Adıyaman

Prof. Dr. Çetin Atasoy

Dr. Ali Çerkezoğlu

Prof. Dr. Gülriz Erişgen

Dr. Selma Güngör

Dr. Ayfer Horasan

Dr. Mübetcel İlhan

Dr. Samet Mengüç

Dr. Yaşar Ulutaş

Dr. Halis Yerlikaya

Dr. Bülent Nazım Yılmaz

TTB Yüksek Onur Kurulu üyeleri:

Dr. Sezai Berber

Dr. Naki Bulut

Dr. Ahmet Etit

Prof. Dr. Taner Gören

Prof. Dr. Taha Karaman

Dr. Şemsettin Koç

Dr. Ali Özyurt

Dr. Derya Pekbayık

Prof. Dr. Hafize Öztürk Türkmen

TTB Denetleme Kurulu üyeleri:

Dr. Gamze Varol Saraçoğlu

Dr. Hüseyin Şahin

Dr. Dilek Yıldırım

ttb
ttb merkez konseyi
Yorum (4)
ABDULHAMİD
TTB NİN BAŞINDAKİ ''TÜRK'' SÖZCÜĞÜ KALDIRILMIŞTI AMA HALA TTB DİYE BAHSEDİLMESİ GARİP (TÜRK MİLLETİNDEKİ TÜRK KELİMESİNİN MANASINI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GAYET GÜZEL AÇIKLAMIŞTIR) BİRİLERİ KALKIP MİLLETİMİ, KÜLTÜRÜMÜ GÖRMEZDEN GELECEK, MİLLET OLARAK TAŞIDIĞIM DEĞERLERİME FRANSIZ KALACAK, MİLLİ MÜCADELE İÇİN YAPILAN ASKERİMİN HAREKATINA SAVAŞ DİYECEK VE SONRA DA BEN ''TÜRK'' TABİPLERİNİN TEMSİLCİSİYİM DİYECEK ÖYLE Mİ?...
4
Cevapla
kerem gül
bu gurupta kaldıysa hafızla aynı polisten daha düşük maaşa talim edeceğiz
10
Cevapla
Ufuk engin
Sağlık bakanligi da hala akp.de...al birini vur otekine...doktorlar surunmeye devam..
6
Cevapla
Mesleki
10 yılı aşkın süredir Sağlık-Sen yetkili sendika hekimler adına ne kazanım elde etti ama sesiniz çıkmaz ses çıkarmayı bırak istifa etmeyi bile düşünmezsiniz.Ancak TTB yi eleştirirsiniz girin seçimlere siz daha iyi yönetin.Hepinize Nazım Hikmet’in Akrep Gibisin Kardeşim şiirini okumanızı tavsiye ederim.Meslek örgütüne ve meslektaşına bu kadar düşman başka bir meslek grubu görmedim...
29
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir