Medimagazin logo

Hasta yakını doktor şikayeti için SABİM’e yazdı: ‘İlla biz bunu dövelim mi’

Adana’da bir hasta yakını, hastası ile ilgili gerekli işlemlerin yapılmadığını iddia ederek Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) başvurdu. Başvuru metninde hasta yakınının “illa biz bunu dövelim mi, saçını başını mı yolalım, sonra doktorları öldürüyorlar” söylemleri dikkat çekti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hasta yakını doktor şikayeti için SABİM’e yazdı: ‘İlla biz bunu dövelim mi’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Adana’da yatağa bağımlı olan hasta Gülli Altın 26 Haziran tarihinde Adana Ceyhan Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Hasta yakınının iddiasına göre acil doktoru beyninde kanama olduğunu ve Adana Şehir Hastanesi’ne gitmesi gerektiğini söyledi. 
Hasta yakını SABİM’e başvurusunda “Nöroloji doktoru Tuğba Hanım beyin cerrahına atıyor, beyin cerrahı da cerrahlık bir durum yok diyor. Sonuç olarak hastanın sevk edilmesi gerekiyor Hasta hiçbir müdahale edilmeden acilde bekletiliyor. Konu hakkında yardım talep ediyorum.” diyerek hastanın acilde bekletildiğini iddia etti.
Hasta yakını bir ilerleme kaydedilmediğini iddia ederek 27 Haziran günü SABİM’e tekrar yazdı. Dr. Tuğba’nın hastanın sevkini vermediğini iddia eden hasta yakını başvurusuna en kısa zamanda cevap beklediğini belirterek “illa biz bunu dövelim mi, saçını başını mı yolalım, sonra doktorları öldürüyorlar” dedi. 
 

BAKANLIK: Başvuru şiddet içeriyor

Sağlık Bakanlığı ise Medimagazine yaptığı açıklamada, SABİM'e gelen başvuru kaydının vatandaşın beyanı ve ses kayıtları doğrultusunda kayıt altına alındığını belirtti. Konunun başvurudaki şiddet beyanına istinaden SABİM iş prensipleri gereği, il yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınması için sevk edildiğini bildiren Bakanlık yetkilileri, bu şikayete yönelik işlem yapılmadığının altını çizdi.

sabim
ceyhan devlet hastanesi
adana
Yorum (14)
ahmet yıldız
Kendince avukatvari bir yazı ortaya koyan şikayetçi kişi , kapasitesini doktorun biçareliğini anlamak için kullanamamış, edebi yazı özelliğinin bir kısmını empati yapmaya kaydırabilse idi bu şekilde ahlaki olmayan bir yazı ortaya çıkmakdı..!
29
Cevapla
KEMALİ KARDEŞ
HERKEZ AYAKALTI OLACAK EĞİTİM OKUMA HERŞEY OYA DÖNÜŞECEK Bİ AĞAMIZ VE AVANESİ MEMNUN OLACAK AŞAĞIDAKİLER HESAP VERİP EN İDEAL ŞEKİLDE MEMUR OLACAK ÇALIŞACAK AMA YUKARIYA GELDİMMİ SIR KÜPÜM YEDİRMEM YADA CB A HAKARET OLACAK...BAK İŞTE BU DURUMDA TEK CÜMLE...TOSUNUM BÖYLE BİR DÜNYA YOK
58
Cevapla
Hasan Akdemir
BBuram buram acemilik kokusu gelen bu olayda, birincil amaç yorum yazarak içimizi dökmek olmadığına göre, tesbitlerim ve önerilerim: 1-Beyin kanamalı bir hastayı acilde saatlerce tutacaklarına 11 yıl önce kurulmuş olan yoğun bakımlarına indirirler, cerrahi operasyon önermediğine göre medikal tedavi acildeki gibi devam eder ama hasta yakınları tatmin edilmiş olur. 2-Hasta yakınları, operasyon/anjio yapılmayacak hastaya sadece serum tedavisi verileceğini bilseler, ha acil olmuş ha yoğun bakım tedavinin değişmediğinden dolayı tehdit dolu bir mesajı bakanlığa göndermezlerdi. 3- Acil servisteki doktor arkadaş hastanın beyninde kanama olduğunu söylemekle vazifesini yapmış ama şehir hastanesine sevkedilmesi konusuna girmeyip icapçı nörolog ve beyin cerrahisi karar verecek demiş olsa hasta yakınları da bu kadar irrite olmazdı.
90
Cevapla
dr
ipin ucu kaçtı, tut tutabilirsen.
66
Cevapla
Faruk
Gelişmiş bir ülkede olsaydi bu olay. Çoktan tutuklanmıştı bu yazıyı yazan kişi..
78
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir