Medimagazin logo

Medimagazin duyurmuştu... Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Mustafa Sandal’ın Reset isimli klip çalışmasına klipte bir hemşirenin seks objesi olarak kullanıldığı görüşüyle hemşirelerden tepki geldi. Medimagazin’in duyurduğu hemşire yorumları üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti
Medimagazin duyurmuştu... Sağlık Bakanlığı harekete geçti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Mustafa Sandal'ın Reset şarkısının klibi ile ilgili Medimagazin'e gelen hemşire yorumları üzerine Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili olarak ilk adımı attı. Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ün imzasıyla “Reset" isimli klipteki hemşire sahnesi için harekete geçti. Söz konusu klipte tartışmaya yol açan sahne için inceleme talebi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na iletildi. 


Resmi yazıda klipteki görüntülerde yer alan hemşire temsilinin kıyafet, hal ve davranışları mesleğin saygınlığını ve itibarını zedeleyici nitelikte olup, toplumda sağlık çalışanlarına karşı yanlış bir kanı oluşmasına sebebiyet verebileceğine dikkat çekildi. 


Mustafa Sandal'ın yeni klibindeki bu görüntüye hemşirelerden tepki! 



Bakanlık tarafından yapılan inceleme talep metninde klipte sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz içerikler hakkında insan onurunun, genel ahlakın, çocukların ve gençlerin ruh sağlığının korunması amacı ile Sağlık Bakanlığının aktif bir çalışma tarzı yürüteceği ifade edildi. 
RTÜK’e iletilen metinde başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının onurunu ve saygınlığını artıracak programların düzenlenmesi, olumsuz nitelikteki bu tarz klip örneklerinden kaçınılması gerekliliğine vurgu yapıldı.  
 

mustafa sandal
reset klibi
sağlık bakanlığı
Yorum (3)
Hasan Akdemir
Niye haber olmuş diye şimdi baktığım bu klipte, sürekli cinselliği ön plana çıkaran insanlar aceba kendi eşlerini-kızlarını bu kliplerde oynatıyorlar mı ? Orada hemşire değil , hava kuvvetleri pilotu ya da orman işçisi bir bayan oynasa bence bir fark yok, sonuç pompalanan bir cinsellik üzerinden kadınların sömürülmesi, gençlerin kudurtulma çalışılması. Bu nedenle böyle şeylere önce anne-babalar ve tüm kadınların tepki göstermesi lazım. Atalarımız boş yere YÜZ GÜZELLİĞİ dememiş, kalça-uyluk-göğüs bizde daha çok kasap işidir.
28
Cevapla
Ufuk engin
Gözlerim yaşardı bakanlığımız ne kadar duyarli ve ivedilikle hareket ediyor.. sağlık calisanlarina karsi siddette de ayni hizi gostermislerdi zamaninda..yasal duzenlemeler jet hiziyla çıkmıştı..pardon patagonyadaymis bu degisiklikler karistirdim...
26
Cevapla
Elif kalender
Şuan sinirden gulesim geldi bizim sağlık bakanlığımız mı vardı bunlar işlerini yapmıyorlar ben hem sagligimdan oluyodum hem bebeğimi boş boşuna kaybettim sağ tarafım yok tek yumurtalı kadınım şikayet ettim konuyu kapattılar hastaneyi şikayet ettim nerdeydiniz okdar alakasız şeyler yüzünden mesgulsunuz hastanenizi savunmak için sekreterleriniz telefonda bana kazanamazsınız dedi nerdeydiniz sizin sekreter dedikleriniz kimse umursamadı yazıklar olsun hepinize.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir