Medimagazin logo

Yıpranma payı ve emeklilikte maaş artışı Torbaya girdi! İşte tüm ayrıntılar!

Sağlık Bakanlığı uzun süredir konuşulan konuları Torba Yasaya ekledi. Emeklilikte maaş artışı ve yıpranma payı torba yasaya girerken, özellikli işlemlerde tavandan döner sermaye eklenmesi de kısa zamanda çıkacak Torba Yasaya eklendi.
Yıpranma payı ve emeklilikte maaş artışı Torbaya girdi! İşte tüm ayrıntılar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı uzun süredir konuşulan konuları Torba Yasaya ekledi. Emeklilikte maaş artışı ve yıpranma payı torba yasaya girerken, özellikli işlemlerde tavandan döner sermaye eklenmesi de kısa zamanda çıkacak Torba Yasaya eklendi.

Torba Yasada şu maddeler yer aldı:

SAĞLIK HİZMETLERİ BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜLDÜ:

Ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini harekete geçirmek icin üniversiteler, Sağlık Bakanlığı ve özel sektörün iş birliği yapması ve koordineli çalışması sağlanacaktır.

DÖNER SERMAYEDE ARTIŞ:

Özellikli tıbbi hizmetler (kanser cerrahisi, organ nakli vb) veren, başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye katkı paylarının tavanlarında yükseltmeye gidilecektir.

Sağlık turizmi alanında hizmet veren ve artı değer üreten sağlık personelimizin döner sermaye tavanı artırılacak, doktorlarımıza tavan sınırlaması olmaksızın gelir elde etme imkanı tanınacaktır.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE DE ARTIŞ GELİYOR

Özellikli tıbbi hizmetler veren personelin ve sağlık turizmi hizmeti veren personelin döner sermaye ile desteklenmesi üniversite hastanelerinde de uygulamaya konulacaktır. 

YIPRANMA PAYI TORBADA

Tüm sağlık personellerine (hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire,  fizyoterapist vb.) yılda 60 gün yani her yıl 2 ay fiili hizmet zammı verilecektir.

EMEKLİLİK MAAŞ ARTIŞI GELİYOR

Pratisyen hekim emeklilerine takriben 1.500 TL, uzman hekim emeklilerine de 2.000 TL emekli maaşı artışı getirilecektir.

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ŞİRKET KURULUYOR

Uluslararası sağlık hizmetleri alanında ülkemizde sunulan hizmetlerin tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek ve koordine etmek, hastaların ülkemize gelmesi için engeller varsa (ulaşım, gümrük, vize vb) bunları aşmak ve diğer sorunlarla ilgilenmek için Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi kurulacaktır.

 

torba yasa
emeklilik maaşı
yıpranma payı
Yorum (44)
cd
Her 6 yıla 1 yıl hesabıyla 20 yıl çalışmış olan hemen emekli olabilecek mi?
15
Cevapla
dr
Tavandan kaç kişi alıyor da tavan artacak deniyor , niye tabana şu kadardan az olmaz denmiyor ...
60
Cevapla
Gürel Çırpanlı
Tasarı kanunlaştığında 4a statüsünde çalışanlar ve/veya 4c çalıştıktan sonra özel sektöre geçip 4a'dan emekli olacak olan çalışanlar yararlanabilecek mi?
18
Cevapla
DR.DERMAN
Sayın meslektaşlarım boşuna sevinmeyiniz çoğumuz mecburen emeklilk sonrası çalışıyoruz. Yasa teklifini TBMM sayfasından inceledim. Emekli oduktan sonra çalışana bu artışı vermeyecekler. Acaba bir hakim veya savcı yada asker emeklisi emeklilik sonrası çalıştığında bu denli önemli bir farkı kaybediyor mu ? Kesinlikle sanmıyorum. Astsubay emeklisi komşum var emekli ve ek iş yapıyor ve kesinti aylık 100 TL ve şu haliyle bile benim kadar emekli maaşı var. TBMM plan ve bütçe komisyonu üyelerine ulaşmaya ve bu çifte standarda engel olmaya davet ediyorum sizleri !!!!
39
Cevapla
Yaşar Bülent
Kanun teklifini okudum,yipranma ve emeklilik maaşinda artış bir cümle ile geçiyor ayrıntı yok Bence yıpranma verilecek ama emekli olmaya sene itibariyke hak kazananlara erken emekliliği sağlamayacak. Emekli maaşı artışı yeterli değil ,asıl ek gösterge artırılarak çalışırken aldığımız maaşımız artırılmalı ve bu da emekli ikramiyesine yansımalı.Enflasyon ve döviz artışı ile maaşlarımız reel olarak cok azaldı zaten..Ayrica döner sermaye yan ödemelerinde bazı branşlarda yapılanların karşılğı olan puan verilmiyor.Senelerdir uğraşmamıza rağmen haksızlıklar düzeltilmedi.Doğrusubu sistem kaldırılıp hekimlere insanca yaşayabilecekleri iyi bir temel maaş verilmesidir...
42
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir