Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: Hekim açığa alındı

Sağlık Bakanlığından, Giresun'da aile hekiminin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınmak istenen yaşlı adamın ölümünün ardından soruşturma başlatıldığı, söz konusu hekimin açığa alındığı bildirildi.
Sağlık Bakanlığı: Hekim açığa alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Giresun'daki olayın sağlık camiasını derinden üzdüğü belirtildi.

Acılı aileyi arayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aileye rahmet ve başsağlığı dileklerinde bulunduğu bildirilen açıklamada, "Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca acil soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır. Soruşturma bizzat Sayın Bakanımız tarafından hassasiyetle takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi. 
 

beyaz kod
yusuf topal
Yorum (31)
T Y
DOKTOR HANIM HANGI SUÇLAMAYLA AÇIĞA ALINMIŞTIR? HASTAYI GÖRMEDEN İLAÇ YAZMAK SUÇ OLMAKTAN ÇIKMIŞMIDIR? HASTAYI GÖRMEDEN İLAÇ YAZMAKTAN YARGILANAN DOKTORLAR BU OLAYI EMSAL GÖSTERİP BERAAT İSTEYEBİLİR MI? BEYAZ KOD VERMEK SUÇ KAPSAMINA MI ALINMIŞTIR? BEYAZ KODU GETİREN BAKANLIKTA SUÇ İŞLEMİŞMİDİR? YAŞLILARIN POLİSİN SİLAHINI ALMA HAKKI VAR MIDIR?
201
Cevapla
aydın şanlı
Sayın Bakan'ın ilk sınavıydı. Böylesi üzücü bir olayda doktora soruşturma açılması çok normaldir, lakin neden açığa alındığı ise kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Esas önemli olan ise, halkın doktoruyla kavga edebilecek ruh hali içinde olmasıdır ki bu sistem eksikliğidir.
88
Cevapla
meka
Daha 15 gün önce 'sağlık çalışanına şiddeti önleyeceğiz' demişti sayın bakan. Olayın nasıl olduğunu doktordan duymadık. Ama doğrudan doktoru kesmişsiniz, herhalde kadın doktor yaşlı amcaya şiddet uygulamış olsa gerek ki soruşturmaya ihtiyaç duyuldu. kime güveneceğimizi bilmiyoruz, ama kime güvenmeyeceğimizi az çok kestirebiliyoruz.
112
Cevapla
nevin özçelik
hastayı görmeden ilaç yazabiliriz, yaşlı hasta,fiziksel şiddet dahil her türlü davranışı sergileyebilir ama beyaz kod verilmemeli...bizler dokturuz dayakta hakarette hakederiz.herşeyi doğru yapsakda açığa alınabiliriz. bunu kabul edin artık. bütün bunların özeti
120
Cevapla
nurettin yıldırım
ben hastayı görmeden yaşlı yatalak diye acıyarak ilaç yazdım diye 5 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum. nabza göre şerbet veren sağlık bakanlığını, doktorlarına sahip çıkmaya davet ediyorum..
205
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir