Medimagazin logo

OHAL kalktı, 3 onkolog istifa etti

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde görev yapan 3 uzman doktorun geçen hafta görevini bıraktığı, onkoloji bölümünde uzman doktorun kalmadığı öğrenildi. Doktorların kamuda çalışma şartlarından memnun olmadığı, istifa için olağanüstü halin (OHAL) kalkmasını bekledikleri ifade edildi
OHAL kalktı, 3 onkolog istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Haydarpaşa Numune Onkoloji Bölümü'nde görev yapan 3 uzman doktor istifa edince, tedavileri devam eden kanser hastaları ortada kaldığı öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gören çok sayıda hastanın "hizmet yok" denilerek çevredeki yakın hastanelerin onkoloji bölümlerine yönlendirildiği, hastaların tedavilerinin aksadığı iddia edildi.

'NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ'
Haberde görüşlerine yer verilen hastaların mağdur olduklarını belirterek "Doktorlar istifa etmiş ve buraya bir doktor ataması neden hemen yapılmıyor? Sağlık Bakanlığı'na başvurarak şikayetçi olduk. Kanser hastaları ortada bırakıldı. Bizim tedavimizi takip eden doktorlar gidince başka hastanelere yönlendiriliyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dediği ifade edildi.

'BENİM GİBİ YÜZLERCE HASTA VAR'

Meme kanseri olan ardından kemik ve karaciğer kanserine yakalanan 53 yaşındaki A.G. adlı hasta şunları söyledi:

"2015 yılından beri bu hastanede tedavi görüyorum. Meme kanseri nedeniyle başladığım tedaviye, iyileştikten sonra da kemik ve karaciğer için devam ettim. tedavi sürecim bitmiş değil. Hastanede çalışan doktorlarımız 27 Temmuz günü itibarıyla hastaneden ayrılmış durumda. Aradan neredeyse bir hafta geçmesine karşın şu anda tıbbi onkoloji servisinde resmi olarak atanmış tek bir doktorun olmadığını görüyoruz. Benim gibi tedavi görmesi gereken yüzlerce hasta var. Kan tahlillerinin sonucuna bakıp ona göre ilaç alacak hastalara, onay verebilmek için geçici görevlendirmeyle gelen bir doktor sayesinde hastalar bugün ilaç alabildiler. Bu süreç daha ne kadar devam edecek bilmiyoruz. Bizim tedavi dosyamız bu hastanede. Tedavimizin nasıl yürütüleceği, yeni yerdeki doktorun kim olacağı gibi endişelerimiz var."


'SAĞLIK BAKANLIĞI'NI SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ŞİKAYET ETTİM'
A.G, "Bir iki kişi başhekimliğe çıkarak görüşme yaptık. Hastane heyeti bize resmi bir bilgilendirmede bulunmamakla beraber sadece sözlü olarak 'Biz talepte bulunduk ancak Sağlık Bakanlığı atama yapmadı ve doktorların ne zaman geleceği de belli değil' dediler" dedi. A.G., Sağlık Bakanlığı şikayet hattı olan 184'ü aradığını anımsatarak "Sağlık Bakanlığı'nı, Sağlık Bakanlığı'na şikayet etmiş oldum. Durum bu kadar vahim" dedi.

'KENDİ İSTEKLERİYLE AYRILDILAR'

Konuya ilişkin olarak Cumhuriyet'in ulaştığı İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de doktorların kendi isteği ile ayrıldıklarını belirterek başka bir açıklama yapmadı. Hastane yetkilileri ise açıklama yapma yetkilerinin olmadığını kaydetti.

'OHAL'İN KALKMASINI BEKLEDİLER'

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, kamu hastanelerindeki doktorların OHAL döneminde istifa edemediği için OHAL'in kalkmasını beklediklerini, OHAL'in kalkmasıyla istifaların başladığını belirterek şunları söyledi:

"Kamu hastanelerindeki doktorlar çalışma şartlarından memnun değil, bu yüzden çok sayıda hekim, istifa ederek özel sektöre geçmektedir."

doktor istifası
onkoloji uzmanı
haydarpaşa numune eğitim ve araştırma hastanesi
onkoloji
Yorum (14)
Frankie Bellevan
Onkolog Meslektaşlar İçin Hayırlı Uğurlu Olsun... Böyle Başa Böyle Tarak....
7
Cevapla
yemrey
15 YIL DEVLETTE ÇALIŞTIM, ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMEDİM, ANCAK DEVLETİMİZİN BİZE REVA GÖRDÜĞÜ ÇALIŞMA ŞARTLARINA ARTIK DAYANAMADIM. KAVGA-DÖVÜŞ ARASINDA GÜNDE 100 HASTA BAKARKEN HASTANE BAŞHEKİM VE YARDIMCILARININ GELSİN ÇAYLAR GİTSİN KAHVELER ORTAMINDA OLDUKLARINI GÖRDÜM. DOKTORLAR POLİKLİNİKLERDE HASTALARLA CEBELLEŞİRKEN BAŞHEKİMLİK BİNALARINDA İDEAL ÇALIŞMA ORTAMLARI OLDUĞUNU GÖRDÜM VE DEVLETTEN İSTİFA ETTİM. AYRICA AYNI İDEAL ÇALIŞMA ŞARTLARININ ANKARADA SAĞLIK BAKANLIĞINDA DA OLDUĞUNU GÖRDÜM. TÜM HEKİMLERE TAVSİYEM ÇALIŞTIĞINIZ YERDE MUTLU DEĞİLSENİZ VERİN İSTİFAYI, RIZKI VEREN ALLAH'TIR.
7
Cevapla
Murat celikten
Daha durun siz. Doktorlara kesenin ağzını açmazsanız daha çooook istifa olacak. OHAL döneminde seçim iyi bir fırsat olmuştu herkes istifa etti ama bakanlık uyanık davranıp özele kaymaları engelledi. TaVan ücreti falan 5 katına çıkarmakla mevcut performans sistemiyle bu sorunları çözemezsiniz. Umarım çözülmeyeceğinin farkındadınızdır. Yoksa vay halimize. Gittiğiniz çıkmaz sokak sizi mecburen sağlıkta tamamen özelleşmeye götürecek. Başka kurtuluş bulamayacaksınız. Nitelikli iş yapan mı sanki tavandan alabiliyor hiç baktırdınız mı? Allah’a emanet politikalarla nereye kadar??? Tüm hekimlerin döner sermayelerini en az 2 kat arttırıp sağlık alanında ki israfları yolsuzlukları bitirirseniz bu kamu sağlık hizmetleri çarkını 15-20 sene daha döndürürsünüz. Daha uzun döndürme için ortalama hekimin eline geçen döner sermayenin 3-4 katına çıkarılması gerekir. Yok biz sağlığı tamamen özelleştirmeyi düşünüyoruz diyorsanız da doğru yoldasınız ama sağlık sistemini serbest piyasa ekonomisi gibi tamamen özele bırakır iseniz vay ki ne vay. Allah bu milletin yardımcısı olsun
5
Cevapla
Ali
Bu ayağa bu çorap. İyi yapmışlar
24
Cevapla
drovuz
Ah bir de yıpranma payı geriye dönük uygulansa, EYT af çıksa hastanelerde ne doktor ne hemşire kalır...
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir