Medimagazin logo

Sevk isteyen mahkum doktoru bıçaklayıp firar etti

Aydın E Tipi Cezaevi’nde yatarken rahatsızlanarak revire kaldırılan fakat tedaviyi kabul etmeyerek hastaneye sevk edilmek isteyen mahkum doktoru bıçakladıktan sonra firar etti
Kaynak: İHA
Sevk isteyen mahkum doktoru bıçaklayıp firar etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Aydın E Tipi Cezaevi’nde meydana geldi. Mahkumlardan biri hastalanınca revire sevk edildi. Durumun bildirilmesi üzerine Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Yunus Emre Baba mahkumun tedavisi için cezaevine çağrıldı. Tedavi edilmek istemeyen mahkum doktordan kendisini hastaneye sevk etmesini istedi.

İddiaya göre doktor, bu isteği yerine getiremeyeceğini söyleyince mahkum bıçaklı saldırısına uğradı. Dr. Yunus Emre Baba’yı (fotoğraftaki) bıçaklayan mahkum ardından cezaevinden firar etti.
Yaralanan doktor, cezaevi yetkililerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Yunus Emre Baba’nın ameliyata alındığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Firari mahkumun yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tedaviye alınan Dr. Baba'nın sağlık durumunun takip edildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı olarak hangi gerekçe ile olursa olsun çalışanlara yönelik şiddetin kınandığı da belirtilen açıklama şöyle:
"Aydın Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Yunus Emre Baba, Aydın E Tipi Cezaevi’nden hastaneye sevk isteyen ve muayeneyi kabul etmeyen bir mahkum tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Hemen ameliyata alınan doktorumuzun takip ve tedavisi devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki süreç yakından takip edilmektedir. Sağlık Bakanlığı olarak, hangi gerekçe ile olursa olsun çalışanlarımıza yönelik şiddetin her türünü kınıyoruz. İnsan sağlığı için kutsal bir görev ifa eden sağlık çalışanlarımıza şiddet asla kabul edilemez. Saldırıya uğrayan doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz."

sağlıkta şiddet
dr. yunus emre baba
Yorum (13)
DR
YAPTIĞINA ÜZÜLÜR VE KALP KRİZİ GEÇİRİRSE DOKTOR AÇIĞA ALINSIN.
37
Cevapla
erkan akbaba
Bence doktoru açığa almaları lazım
27
Cevapla
murat celikten
Mahkum açığa alınmış hekimi içeri almışlar!!! Allah yardımcısı olsun meslektaşımın. Umarım sekelsiz atlatır. Hekimi mahkumdan dahi koruyamıyorsunuz. Bıçağı nerden bulmuş bu mahkum? Yanında en az 2 jandarma yok mu bunun? Sağlık Bakanlığının Giresun'da ki hekimi açığa alması tüm hekimleri derinden yaraladı. Aslında o olayda Bakanlık kendisini açığa aldı. Kamuda hekimlik mesleğini her geçen gün yapılamaz hale getiren politikalardan, uygulamalardan, hatalardan vazgeçin artık. Bir hekimimiz daha ölmeden...
89
Cevapla
Postenflamatuar
Zamanında ve sanırsam halen de oluyor. Bizim TTB mahkjmları kelepçesiz muayene etmek için bildirile hazırlıyor, eylemler yapıyordu. İyi ki mahkum 80 yaş üstü değilmiş, yoksa doktor bey daha yoğun bakımdayken açığa alınırdı. Bir yetkili de çıkar mahkumun yaşı göz önüne alınmalıydı deyip gerekçesini açıklardı. Fırıncılığı bırakım doktor olmak isteyenler biraz medimagazine takılsın, akıllanırlar.
62
Cevapla
Nilgün Yalçın
Arkadaşımıza geçmiş olsun diyor ve sağlığına ilişkin iyi haberleri bekliyoruz. Sağlık bakanlığına soruyorum; bu ve benzeri olayları yaşayan bizlerin yıprandığını, yorulduğunu, ümitsizlikle boğuştuğumuzu ne zaman göreceksiniz? Şimdi doktor arkadaşımız yıpranmadı mı? Ocak 2019 dan sonra mı yıpranacak? Korkuyorum bize daha neleri reva göreceksiniz?
45
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir