Medimagazin logo

Bakanlık kriter belirledi: Ultrason için 3 MR için 10 günlük sınır

Tetkik ve görüntüleme için aylarca beklemeye son. Ultrason için verilecek randevu 3 günü, MR, tomografi randevusu 10 günü geçmeyecek
Bakanlık kriter belirledi: Ultrason için 3 MR için 10 günlük sınır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanelerde tetkik ve görüntüleme işlemleri için aylarca beklemeye son. Özellikle görüntüleme işlemleriyle ilgili uzun süre sonrasına randevu verilmesi uygulamasının önüne geçmeyi hedefleyen Sağlık Bakanlığı, bu konuda hastaneler için kriterler belirledi.

Akşam'dan Doruk Çakar'ın haberine göre hazırlıkları süren çalışmada ultrason tetkiki için en fazla 3 gün, MR için en fazla 10 gün sonrasına randevu verilmesi planlanıyor. Bilgisayarlı tomografi ve EEG çektirmek isteyen hastalar verilecek randevu süresi de 10 günü aşmayacak. EMG için ise bu sürenin maksimum 20 günü olması hedefleniyor.

PERSONEL TAKVİYESİ

Hastanelerin süre kriterlerini karşılayıp karşılamadığı da takip altında tutulacak ve hastane değerlendirme aşamasında kullanılacak. Bakanlık ayrıca kriterlerin karşılanabilmesi için hastanelerin teçhizat ve personel sayılarını da gözden geçirecek. Eksiklik varsa süratle tamamlanacak ve randevular için maksimum bekleme süre uygulaması bu yıl içinde başlatılacak.

saglik bakanligi
emg
bilgisayarli tomografi
eeg
randevu suresi
Yorum (9)
Mustafa D.
Bizim yıllık 11 milyon BT, 20 milyona çıkar artık. Yaşasın pozitif defansif tıp!!!
54
Cevapla
Ebru
Ama bak sonra yok bt de kafam kadar kitleyi gormemis yok ultrasonda apandisiti atlamis yok bu mra normalndemisbdiye aglamaca yok. 3 kurusluk işin 3 kurusluk raporu olur. Bu ısin malpraktis tarafinin gozden kacmamasini dilerim
39
Cevapla
Ufuk engin
Hastane hizmet alimi yapan taseron firmalara gun dogdu yine..disardan da hizmet daha cok alin hatta ve bence ayni gun sonuc verilsin leblebi gibi tetkik yapin pardon leblebi bile daha pahali 5-6tl.den tetkik yap yapabildigin kadar sonuclarin onemi yok tetkik yap yeter zaten ttkikleri artik hastalar istiyor....durmak yok sacmalamaya devam..
57
Cevapla
Hasan Akdemir
Yetmeeez. 10 gündür süren başağrısı için beyin MR istediğim hastaya aynı günün akşamı randevu verildiği için "Bunun üstüne acil yaz da hemen çeksinler " diye tepemde dikilen adamları siz bu sürelerle tatmin edemezsiniz.
69
Cevapla
Ufuk engin
Medimagazin yetkilileri isinize geleni yayimliyor isinize gelenleri sansurlemeye devam ediyorsunuz...ne is?..dogrular birilerinin canini yakiyor diye mi bu tavirlar?
160
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir