Medimagazin logo

‘Tıpta Uzmanlık Kurulu acilen toplanmalı… Sağlık çalışanları mağdur’

‘Sağlık Bakanlığına bağlı Tıpta Uzmanlık Kurulu Aralık 2017’de son toplantısını düzenledi. Tıpta Uzmanlık Kurulu bu tarihten itibaren toplanmadığı için mağduriyet yaşıyoruz. Sesimizi duyurun’
Kaynak: MEDİMAGAZİN
‘Tıpta Uzmanlık Kurulu acilen toplanmalı… Sağlık çalışanları mağdur’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- ............ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahı asistanı, Tıpta Uzmanlık Kurulunun toplanmaması ile ilgili mağduriyetlerini Medimagazin’e anlattı. 


Kurul toplanmadığı için eş durumları beklemede
.......... Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ve Çene Cerrahı Bölümünü ziyaret etti ve sıfır puan vererek eğitim yetkisi kaldırıldı.’  Asistan diş hekimi, Aralık 2017’de son toplantısını yapan TUK’un daha sonra toplanmamasının; doktorlar ve diş hekimlerinin mağduriyet yaşamasına yol açtığını dile getirdi. 


Türkiye genelinde doktor ve diş hekimlerinin eş durumlarının yapılamadığını da önemle vurgulayan asistan hekim, 1 yıldır eşi ile bir araya gelemediklerini belirtti. 

 

 


‘Göreve kendi kendimize devam ediyoruz’
Çene cerrrahı asistanı ‘Sıfır puan verilip eğitim yetkisi kaldırılan kurumlarda hoca olmamasına rağmen göreve kendi kendimize devam ediyoruz’ diyerek kurulun bir an öne toplanması gerektiğini vurguladı. 
Konu ile ilgili olarak gerekli mercilerle her gün iletişime geçtiklerini ifade eden asistan hekim, mağduriyetin acilen çözülmesini talep ettiklerini aktardı. 

tıpta uzmanlık kurulu
yüzüncüyıl üniversitesi
eş durumu nakli
Yorum (7)
Dr.Cevdett
TUK(tıpta uzmanlık kurulu) ne iş yapar? Bir hastanede asistanlık eğitimi verilebilmesi için ilgili branşta olması gereken kriterler nelerdir? Uzmanlıktan devşirilen iki dr öğretim görevlisi olan bir klinikte asistan eğitimi verilebilir mi?(Ben yaptım oldu cevabı geçersizdir).
34
Cevapla
Ayan
Aynı skandal bizde de mevcut malesef. 1 yıl önce kliniğimize sıfır puan verilerek eğitim yetkisi kaldırıldı nakil kararı verildi. 6 ay önce tercih yapıp yolladık. Kurul bi türlü toplanmadığından atama yapılamıyor. Asistanlık süremizden eğitimsiz koskoca bir 1 yıl geçti. Kimsenin nitelikli uzman yetiştirmek gibi bir kaygısı yok. Hocası ego derdinde. Başhekimi fiyaka derdinde. Uzmanı performans derdinde...
24
Cevapla
Güler
Adana şehir hastanesi Göz bölümünde de durum aynı 4 yıldır hoca yok. İki Başasistan var. TUK geçen dönem sıfır verdi. Ne değiştiyse bu sene tekrar bire yükseltmiş.
22
Cevapla
Dr.Şeyma
Hem eş durumunu hemde eğitim standartlarını denetleyen ve nakil kararlarını veren böylesi önemli bir kurulun 8aydır toplanmaması büyük bir skandaldır. Maddi ,manevi ,uzmanlık eğitimi ,aile , sosyal hayat gibi her yönden yıpratılan doktor ve diş hekimlerden nasıl bir verim beklenebilir , nasıl doğru kararlar beklenebilir??? Bu durum artık yorumsuz ve keyfi bir hal almıştır....
23
Cevapla
Mustafa D.
Kesintisiz 32 saat çalıştırılmak, AİHS uygun mu? Uzmanlık eğitimi = KÖLELİK. İnanmayan asistan çalıştığına baksın. Sadece hizmet sunucusu olarak çalıştırılıyoruz. Nitelik kimsenin umrunda degil. İş dönsün, asistan ayda 350 saat çalıştırılsın. Ailesini göremesin. Sosyal hayatı sıfırlansın. Akademik çalışma YAPAMASIN....
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir