Medimagazin logo

TTB ve Ege Bölgesi Tabip Odaları 'medyada hekime şiddeti normalleştiren yayınlar hekime güveni sarsıyor' dedi

Son zamanlarda yazılı ve görsel basında, sosyal medyada hekimlere yönelik giderek artan saldırıları protesto etmek amacıyla, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Ege Bölgesi Tabip Odaları, 7 Ağustos 2018 tarihinde İzmir Tabip Odası’nda ortak basın toplantısı gerçekleştirdi
TTB ve Ege Bölgesi Tabip Odaları 'medyada hekime şiddeti normalleştiren yayınlar hekime güveni sarsıyor' dedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Toplantıya Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Merkez Konseyi üyeleri Dr. Mübeccel İlhan ve Dr. Samet Mengüç, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Balıkesir Tabip Odası yöneticileri, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, çok sayıda hekim ve basın mensubu katıldı.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı’nın açılış konuşması ardından, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman söz aldı. Adıyaman konuşmasında sağlıkta şiddetin nedenlerine ve önlenmesi için yapılması gerekenlere değindi.  Torba yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmesi sırasında, TTB Merkez Konseyi ve 65 Tabip Odasının ortak bir gazete ilanı vererek altı talep dışında, sağlıkta şiddetin önlenmesi için TTB’nin önerdiği yasanın bir an önce gündeme alınmasını istediklerini söyledi. Ege Bölgesi Tabip Odaları adına ortak basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz okudu. Obuz konuşmasında, hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik yazılı ve görsel basında, sosyal medyada karşılaşılan kimi yayınlar ve paylaşımların sağlıkta şiddeti özendiren, şiddet göreni suçlayıcı ifadeler içerdiğini, şiddeti normalleştiren nitelikteki bu yayınların, hekimlerin onur ve saygınlıklarını zedeleyici, toplumun hekimlere duyduğu güveni sarsıcı öğeler içerdiğini belirtti. Daha sonra Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Şahut Duran, TTB Merkezi Konseyi üyeleri Dr. Mübeccel İlhan ve Dr. Samet Mengüç ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko söz aldılar. Basın mensuplarından gelen soruların ardından toplantı sona erdi.

turk tabipleri birligi
prof. dr. sinan adiyaman
dr. mubeccel ilhan
dr. samet menguc
kani beko
Yorum (4)
Dr.mikro
Sabah gazetesi haber yapıyor doktorlar 200 bin TL maaş alabilecek diye sonrasında doktorun başında kaldırım taşı kırılıyor.Ondan sora TTB nerede diyor meslektaşlar TTB neyapsin yapabileceğini yapıyor. 10 yıldan fazla zamandır Memur-Sen Saģlık-Sen yetkili sendika kimse hekimler adına ne kazanım elde ettin demiyor tepki göstermiyor.Hala hekimlerin çoğunluğu bu sendikaya üye.En son yıpranma payı 90 gün söz verildi 60 gün çıktı üstelik geçmişe dönük değil oysa gazeteciler ve milletvekilleri için çıkan gećmişe dönük işletilmişti.
118
Cevapla
Medimagazin
Sayın Editör istediğiniz zaman ve sadece istediğiniz yorumları yayınlama keyfiyetinizi ve tercihinizi kınıyorum.Yorumlar başlığınızı Editörün tercih ettiği yorumlar olarak değiştirmenizi tavsiye ediyorum. TTB nin açıklaması anlamlı Sabah vb.gazetelerde yer alan doktorlar 200 bin TL maaş alabilecek ve benzeri gerçekle alakası olmayan haberler hekimi hedef tahtasına koyuyor.
106
Cevapla
Dr.mecburi
TTB ve Ege Bölgesi Tabip Odaları önemli bir konuyu gündeme getirmiş.Medyanın hedefindeyiz sürekli.Artık akrabalarımız bile gelirimize inanmıyor.Oysa çalışırken ve emeklilikte hakim savcı maaşına razıyız biz.
50
Cevapla
200 bin değil
Doktorlar 200 bin TL maaş alacak vb. haber yapanlara dava açılmalı.Sağlık Bakanlığına çağrımdır geçmişten bir ayı baz alarak doktorlara ödenen toplam ücreti hekim sayısına bölüp ortalama hekim gelirini açıklayın herkes görsün ne kadar gelirimiz olduğunu...
75
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir