Medimagazin logo

Yozgat Şehir Hastanesinde 1.5 milyon hastaya hizmet verildi

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Yozgat Şehir Hastanesi'nde 1 milyon 545 bin 950 hastaya sağlık hizmet sunuldu
Kaynak: AA
Yozgat Şehir Hastanesinde 1.5 milyon hastaya hizmet verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yozgat'ta 16 Ocak 2017'de hizmete başlayan 475 yataklı Şehir Hastanesi, geçen yıl 881 bin 814 hastaya acil ve poliklinik hizmeti verdi.

Hastaneye bu yılın ilk 7 ayında ise 664 bin 136 hasta başvurdu.

1 milyon 545 bin hastaya sağlık hizmeti verildi

Uzman doktor sayısı 65'den 120'ye yükselen hastanede, toplam 1 milyon 545 bin 950 hastaya sağlık hizmeti verildi.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Aziz Surel, şehir hastanesiyle Yozgat halkının yüksek standartlı sağlık hizmetine kavuştuğunu söyledi.

İl dışına hasta sevk oranı azaldı

Yozgat'ın en uzak ilçelerinden ve köylerinden hastaların artık şehir hastanesine geldiğini belirten Surel, "Devlet Hastanesi döneminde il dışına sevk oranımız günlük 6-7 hasta iken şehir hastanesinde doktor sayımızın artmasıyla bu oran 1,2'ye kadar düştü" dedi.

Yüzde 90 doluluk oranı ile hizmet sunduklarına değinen Surel, "Geçen yıl toplam ameliyat sayımız 13 bin 653 olurken, bu oran bu yıl 7 ayda 13 bin 556 olmuştur. Geçen yıl 28 bin 255 hastaya yataklı hizmet verilirken, 7 ayda 19 bin 801 hastamız yatarak tedavi görmüştür" ifadelerini kullandı.

14 yataklı yeni doğan servisi hizmete girecek

Surel, doğum servisi ve anne oteli hizmetleriyle doğum yapacak annelerin Yozgat Şehir Hastanesi'ni tercih ettiğini vurgulayarak, "2017 yılında 2 bin 937 doğum gerçekleşti. Bu yılın 7 ayında ise bin 579 doğum gerçekleşmiştir" dedi.

Açık kalp cerrahisini Bozok Üniversitesi'yle iş birliği yaparak başlatacaklarını anlatan Surel, uzman doktor bulunduğu anda 14 yataklı yeni doğan servisinin de hizmete sunulacağını belirtti.

yozgat şehir hastanesi
hasta
Yorum (4)
Dr.Cevdett
Nato kafa Nato mermer! Yine çok hasta bakmak ve çok ameliyat yapmakla öğünen bir mantık. Sanki fabrikadan yurt dışına ürün ihraç ediyoruz. Toplamda 421 bin, merkezi 85 bin olan bir şehirde bu rakamlar hiç hayra alamet değil. Toplum o kadar sağlıksız yani.
29
Cevapla
Hasan Akdemir
Bu rakamlardaki yüksekliği görünce bazı tesbitlerim oldu : AVM lere herkes alışverişe gitmiyor, bazıları ortalıkta öylesine gezinip duruyor ama oradaki kalabalığa katkı sağlıyorlar. Her an alıcı pozisyonuna geçiş yapabilecekleri düşünüldüğü için hakimiyetin kendilerinde olduğunu bilerek güvenle hareket ediyorlar. Karakollara sadece işi olanlar gidiyor. Mümkün olduğunca kısa sürelerle kalıyorlar ve uçar vaziyette dışarı çıkıyorlar , hatta arkalarından bazen evraklarını koşarak yetiştirdikleri bile oluyor. Hastanelere sadece hastalar gitmiyor. Eşiyle anlaşamayan, kayınvalidesinin dırdırından bıkan, hastalık korkusuyla ödü patlayan, velhasıl dünyanın standart yükünü kaldıramayan vatandaşlar, kendilerine efendi muamelesi yapmak zorunda olan, yaptıkları her türlü absürd şey için bile aşağılamadan çözüm bulmaya çabalayan okumuş kişilerin karşısında, kral-kraliçe endamıyla yer bulunca bir daha evlerine bile dönmek istemedikleri oluyor.
32
Cevapla
Ozlem
1 milyon bilmem kaç... Habere bakın, 1 milyon olunca düşük mü olacaktı veya 1, 5 milyon olunca sayı iyi veya fazla mı anlamına geliyor.. Bu haber şehir hastaneleri fıkrasını en azından medyayı durumda tutmaktan başka Bi ise yaramaz.. Cunku hastane yapınca hasta sayısı da orantılı olarak artmakta mıdır! Kişi sayısı belli, hasta sayısı olabilecek durum ortalama belli.. Burdaki haber hastane yapıldı, hasta sayısı da arttı argümanı ı geçemez, bu haberde hiç bir mantık yok..
0
Cevapla
bozeren
Yozgat'a atom bombası mı atıldı? bu ne rakamlar böyle! işin şaka kısmını geçersek; tüm Türkiye'de böyle. hastaneler tıklım tıklım dolu. yoğun bakımlar palyatife dönmüş durumda. uzun yatması gerekenler rutin şekilde taburcu edilip yine yatırılıyor. maksat sadece istatistiklerle göz boyamak!! acil, gerçek bir hastaya yer bulmak o kadar zor ki. işte, ekonomideki açıklar işte böyle böyle oluşuyor. israf ekonomisinin tıp ayağının bir yönü bu! biz böyle oldukça para birimimize operasyon da çekerler, her bir şey de yaparlar.Allah başımızdakilere akıl fikir versin, iş kolaylığı versin.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir