Medimagazin logo

Doktorun paylaşımı yoğun ilgi gördü: ' Bir şeyler düzelecek gibi güne başlıyorum ama artık yorulduk'

Prof. Dr. Erbuğ Keskin'in sosyal medya hesabından 'ARTIK YORULDUM' başlıklı bir mesleki yazı paylaştı. Paylaşıma hekimlerden yorum ve beğeni yağdı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doktorun paylaşımı yoğun ilgi gördü: ' Bir şeyler düzelecek gibi güne başlıyorum ama artık yorulduk'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Çocuk cerrahı Prof. Dr. Erbuğ Keskin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hekimlerin dikkatini çekti. Hekimler paylaşıma yaptığı yorumlarda adeta dertleşti. 

Prof. Dr. Erbuğ Keskin paylaşımı: 

ARTIK YORULDUM...

Yine her sabah olduğu gibi umutla başladık güne.. aynı gönül ferahlığıyla.. 
Uzunca bir süredir böyle oluyor. Bir şeyler düzelecekmiş... öğrencilerimle, asistanlarımla, hemşirelerimle birşeyleri değiştirebilecekmişiz hissiyle geliyorum her sabah okula..
Ama her gün beklenmedik bir zorluk, başedilemeyecekmiş gibi görünen sorunlarla ayrılıyorum... Ertesi sabah yine umutla gelmeyi umarak..
Bu sabah da öyleydik.. Erkenden başladık ameliyatlara dünyanın dört bir yanındaki fakültelerden gelen tıbbiyelilerle..
Ameliyat aralarında preputiumdan tüp yapmaya devam ettik.
Sonra polikliniğie çıktık. Bizi bekleyen bebekler.. küçük çocuklar vardı. Onlara baktık.
Karnında kitlesi olan 52 günlük dünyalar güzeli sarı kızı yatırdık servise.. Bir an önce ameliyatını yapalım diye.
Sonra haber geldi. Bir hemşiremiz daha zorlu çalışma koşullarına dayanamayarak hastalanmıştı. Zaten bu sene hiç izin kullanamamış, nöbet sonrası izinlerini bile alamamışlardı. İşte şimdi nöbet tutacak hiç hemşiremiz de kalmamıştı. 
Göreve hazır 36.000 hemşire var. Ama öğretmenler gibi onlar da yıllardır atama bekliyorlar...
Hemşirelerimiz artık yoruldu.. eğitim almak için orada bulunan öğrencilerimiz yoruldu.. asistanlarımız yoruldu.
Ben artık yoruldum..
Böyle şeyler yazıp Çapa’yı kötüleme diyorlar bana.. Ben Çapa’yı kötülemiyorum.
Burası bana, karıma, hekimliği öğreten okul... 
Burası babamın hekimliği öğrendiği okul. 
Burası hocalarımın , Hulusi Behçet’in, Türkan Saylan’ın, Aziz Sancar’ın okulu.. Burası Türkiye’nin ilk Tıp Fakültesi. 
Biz Türkiyenin ilk Çocuk Cerrahisi Kliniğiyiz.. benim ustalarım ilk bebek ameliyatlarını 90 sene önce bu fakültede yaptılar. 
Ve ben bugün hemşiremiz yok diye yatırdığım hastaları taburcu ettim..
Ben Çapa’yı kötüler miyim?
Yuvamı kötüler miyim?
Sadece içine düşürüldüğümüz duruma isyan ediyorum ..
Ümitsizce boşluğa bağırıyorum yalnız ve mahzun fakültemin çığlığını belki duyan olur diye...

prof. dr. erbug keskin
sosyal medya
Yorum (17)
Murat
Çapa çocuk cerrahisinde 5 yıl günaşırı nöbet tutturuluyor. Gerisini söylememe gerekyok, mobbing felan da vardır . Bence bir şeyi çok doğru söylemiş hocamız ''asistanlarımız yoruldu''.
54
Cevapla
yorgun hipokrat
Hocam özele at sen de çapayı , göm maziyi eskidenmiş onlar. Tıpta artık bant üretim ve çılgın tüketim var, hamdolsun çağ atladık herkes hasta ve hastalar saniyelerle bakılıyor. Doktor bilimsellik felanı geçmiş artık canımı kurtarayım bugün de derdinde. Devlet ne diyor bak, özellikli iş yapan beyaz doktora vercem parayı diğerleri zaten zenci doktor. Ölsün gebersin halk acil diyorsa acildir. Ne duymadıki bu kulaklar hocam boşver sen de, hele bu yaştan sonra hiç çekilmiyor bu tantana ıvırı tıvırı.
102
Cevapla
Yorulmuş genç doktor
Yorulduysanız ; kendinize dolayısıyla asistanlarınıza ,öğrencilerinize ve hastalarınıza zarar vermeden önce ara veriniz ya da bırakınız . Benzer konumdaki doktorların benzer sosyal medya paylaşımları ruhumuzu daraltmaktadır..Bence mantıklı olan isyanınızı yazılarla paylaşmak yerine resmi mercilere ya da psikologa başvurmaktır.İkisi de çözüm olmuyorsa dediğim gibi dinleniniz artık.
18
Cevapla
Yeter
Çok haklısınız. Çok yorulduk. Sağlık çalışanlarının fedakarlıkları, sürekli kendinden vermesi başka bir meslek gurubunda yok. Bayram seyran yok. Kıymetide yok. Çünkü bizler hiç yıpranmadık. Öyleya hiç fazla mesaimiz olmaz, hiç personel açığımız yoktur, bütün tatillerde fazla fazla tatil yaparız, çünkü bizim ailemiz yoktur, herkes bütün sinirini sağlıkçılardan çıkarabilir, sonra bazı meslek gurupları sürekli yakınarak sürekli bişeyler talep ederler ve ne kadar yoğun çalıştıklarını söylerler gündem yaratmak isterler.ama gelin bir sâat hastanede durun bakalım nasılmış denir ama gözleri yemez. Çünkü rahatlıklarının farkında bile değillerdir. Ama sürekli yakınırlar. Biz se kendimizi bile hangi şartlarda çalıştığımızı anlatamıyoruz. Çünkü bizi asla dinlemiyorlar. .artık hiç bir şeye hevesimiz kalmadı. Evet çok haklısınız. Çok yorulduk. Daha bugün bu ifadeyi kaç kere kullandım . Hislerimize tercüman olmuşsunuz. Bende çok yoruldum. Değersizlikten, her işin sana yıkılmasından, sürekli mesai fazlası istenmesinden, personel 'yetersizliğinden , ücretlerin azlığından, izin alamamaktan. İşte örnek birazcık olsun hemşirelere ebelerede değer verilse şartları iyileştirilse ne olur sanki.
63
Cevapla
Ahmet Demircan
Aziz sancar amerikaya gitmeyeydi acaba bu çalışmaları yapabilecek miydi
46
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir