Medimagazin logo

İsmini bir Türk’ten alan hastalıkla ilgili Türkiye'den bir grup nöroloğun çalışması dünyada yankı buldu!

Türkiye’den 53 nöroloğun Behçet hastalığı ile ilgili yaptığı çalışma, uluslararası önemli bir dergide yayınlanırken, Editorial olarak ayrıca bir yazı yayınlanan dergide çalışmanın Behçet hastalığıyla ilgili yeni bir bakış açısı getirdiği vurgulandı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İsmini bir Türk’ten alan hastalıkla ilgili Türkiye'den bir grup nöroloğun çalışması dünyada yankı buldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye'den 'The Stroke Study Group'da yer alan 53 nöroloğun katıldığı ‘Behçet Hastalığı ve beyin toplardamar tutulumu’ ile ilgili yaptıkları çalışma Romatolojinin saygın dergisinden övgü aldı. Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Derya Uludüz ve Prof. Dr. Taşkın Duman’ın yürüttüğü çalışma İngiliz Romatoloji Derneğinin çıkardığı ve impact faktörü 5.2 olan Rheumatology’de yayımlandı. Çok merkezli çalışma için Rheumatology'de Editorial bir değerlendirme de yazıldı. 
 

 


ÇALIŞMAYA ÖVGÜ: YENİ BAKIŞ AÇISI GETİRİYOR
Değerlendirme yazısında çalışmanın çok iyi tasarlandığı ve sonuçlarının oldukça güçlü ve güvenilir olduğu belirtilirken Behçet hastalığı alt grubu olarak bugüne kadar bildirilmiş en geniş olgu grubunu içerdiği belirtildi. Behçet Hastalığını diğerleri ile etiyolojik olarak karşılaştırarak yeni bir bakış getirdiği belirtilen Editorial yazıda şunlara dikkat çekildi:
Behçet için kesin bir tanı testi yoktur ancak hastalığın ilk kesin belirtisi trombotik bir olay olabilir. Bu nedenle Serebral ven trombozu veya derin ven trombozu ile başvuran hastalarda mutlaka her olguda Behçet Hastalığı akılda tutulmalıdır.

nöroloji
behçet
prof. dr. derya uluduz
prof. dr. taskin duman
Yorum (2)
se
Tebrikler.
6
Cevapla
Hasan Akdemir
Eski köye yeni adet getirmenin faydalı olduğu ve kıymetinin de bilineceğinin en güzel örneği.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir