Medimagazin logo

Acil serviste doktora saldırı: Kamu Sağlık-Sen acilen cezalandırma talep etti

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Fırat Üniversitesi Hastanesi acil servisinde görevli doktor Çağrı Bozdemir'e hasta ile hasta yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını bildirdi.
Kaynak: AA
Acil serviste doktora saldırı: Kamu Sağlık-Sen acilen cezalandırma talep etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, şifa veren ellerin hasta ve hasta yakınları tarafından şiddet görmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının giderek artmasının endişe verici olduğuna işaret eden Karataş, şunları kaydetti:

"Son olarak Fırat Üniversitesi Hastanesi acil servisinde görevli Çağrı Bozdemir şiddete maruz kalmıştır. Bozdemir'e uygulanan şiddeti kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli makamlardan saldırıda bulunanların acilen cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek adına daha kalıcı ve caydırıcı önlemler alınması gerekir. Zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının bir de şiddet endişesiyle çalışmaları, hayatlarını da olumsuz etkiliyor. Çalışanlara şiddet uygulayanların sağlık giderlerinin SGK tarafından karşılanmaması, özellikle fiziki şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması ve ağır hapis cezaları verilmesi dahil her türlü önlem gözden geçirilmeli ve bir an önce tedbir alınmalıdır." 

çağrı bozdemir
sağlıkta şiddet
sağlık çalışanı
firat universitesi hastanesi
Yorum (4)
Özlem
Kendime 1 koruma tuttum, 2 haftadır çalışıyor, 2 olayı bertaraf etti, saldıracak olan 3 kişiyi aynı anda üzüm pekmezine çevirdi, çok memnunum, hasta yakınlarından artık tek bir çıt çıkmıyor.. Polikliniğin önünü görseniz herkes sırasında, ses çıt yok...
83
Cevapla
Halit
Muhteşem bir uygulama bulmuşsunuz Özlem Hanım, hem yeni bir iş kapısı olmuş yanınızdaki için..
29
Cevapla
Nilgün Yalçın
Bayıldım bu fikre. Tek kişi çalışırsam ben de aynını düşünebilirim.
5
Cevapla
ZEKİ CAN
iLAHİ ÖZLEM HANIM BİR ALEMSİNİZ VALLAHİ ÇOK GÜLDÜM ÇOK YAŞA EMİ.........
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir