Medimagazin logo

Bilkent Şehir Hastanesi'nin acil servisi 3 hastane büyüklüğünde

Gelecek ay sonundan itibaren aşamalı olarak hizmete girecek Bilkent Şehir Hastanesi, 3 hastane büyüklüğündeki acil servisiyle dikkati çekiyor. Günde 6 bin hastaya müdahale edebilecek acilde, 290 yatak, 600 ambulans, 2 heliport alanı, 4 ameliyathane bulunuyor
Kaynak: YENİ ŞAFAK - Ahmet Fatih Erturan
Bilkent Şehir Hastanesi'nin acil servisi 3 hastane büyüklüğünde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yapımına 2015 yılında başlanan ve gelecek ay sonundan itibaren aşamalı olarak hizmete girecek Bilkent Şehir Hastanesi, Türk vatandaşlarının yanı sıra yurt dışından gelecek hastalar için de önemli bir merkez olacak. 180 dönüm arazide inşa edilen hastane, uluslararası tanıtımlarda model olacak. Bilkent Şehir Hastanesi'nde, genel hastane, ana hastane, kalp-damar, kadın doğum, çocuk, nöroloji ve ortopedi, çocuk, kadın doğum, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri olmak üzere 9 hastane ve bu hastanelerle bağlantılı acil servis yer alıyor. 39 bin metrekarelik alana inşa edilen ve üç hastane büyüklüğündeki Bilkent Şehir Hastanesinin acil servisi, kadın doğum ve çocuk, yaşam desteği ve normal acil servis olmak üzere 3 farklı birimden oluşuyor.

ACİLDE 50 HEKİM GÖREV YAPACAK


Acil Servis Merkezi'nde 24 tedavi arenasında 290 yatak, 20 muayene odası, 50 poliklinik odası, 4 tam donanımlı ameliyathane, 32 yataklı acil kritik yoğun bakım yatağı ile 24 yataklı travma gözlem arenası bulunuyor. 7/24 esasına göre hizmet verilecek acil serviste 50 hekim görev yapacak. Ayrıca serviste KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) ünitesi ile acil laboratuvar ünitesi de düşünülmüş. Bunun yanı sıra yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelikte acil servis içinde 7 golf arabası 24 saat hizmet verecek.

6 BİN HASTAYA ACİL MÜDAHALE

Acil servis birimi günlük 600 ambulans, 2 heliport alanı ve 6 bin acil hastaya müdahale edecek kapasiteye sahip olacak. Serviste normal polikliniklerde hizmeti verilen MR, tomografi, röntgen, ultrason gibi dünyanın en iyi ve en pahalı tıbbi cihazlarda hizmet verecek. Ayrıca günün her saatinde ihtiyaç halinde anjio ve katater laboratuvarı ve endoskopi ünitesi ile her türlü vakaya anında müdahale edebilecek.

 

 

TÜM ŞEHRİN ACİL SERVİSİ OLACAK
Söz konusu acil servis aynı zamanda Ankara'daki tüm acil servislerinde merkezi konumunda olacak. Buna göre herhangi bir hastane acil servisinin yetersiz kalması durumunda hastaların sevki buraya gerçekleştirilecek.

40 bin hasta tedavi görebilecek


Bilkent Şehir Hastanesi Mersin, Yozgat, Isparta, Adana, Kayseri ve Elazığ'dan sonra hizmete giren 7'nci şehir hastanesi olacak. Toplam 3 bin 704 yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük üçüncü sağlık kompleksi olan hastanede günlük 40 bin hasta tedavi görecek ve 6 bini tıbbi personel olmak üzere toplamda 11 bin çalışan hizmet verecek. Hastanede 131 ameliyathane, 706 yataklı yoğun bakım ünitesi, 38 yataklı diyaliz merkezi yer alacak.

Türkiye'nin en büyük laboratuvarını barındıracak hastanede tüm hizmetler dijital ortamda yürütülecek. Kampüste ambulans helikopterler için de 2 ayrı heliport bulunacak. Üniversitelerle iş birliği içinde olacak hastane, eğitim-araştırma için önemli imkanlar sağlayacak.

bilkent şehir hastanesi
Yorum (12)
Muhiddin Göç
Türkiyede inşaat sektörü çok gelişti gerçekten. Çok büyük hastaneler yapmanın akıllıca bir iş olduğunu ve tıbbi hizmeti ileri bir düzeye götüreceğini,hastalara kolaylık olacağını sanmıyorum. Büyük bir şehre büyük bir Avm yapıp herkesin oradan alışverişe yapmasını istemek gibi bir şey.Hastaların sağlığa ulaşımını zorlaştırır.Şehrin içine yayılmış 300 yataklı 10 hastane çok daha iyi olurdu.Hastane büyüdükçe doktorların bilgileri cerrahların yetenekleri artmıyor sonuçta.
2
Cevapla
Ayşe Kizir
Bizim ülkemizde vatandaş polikliniklerde vakit kaybetmek istemiyor. İşini acil serviste halletmek istiyor. Bu nedenle bize böyle devasa acil servisler gerek. Hayırlı olsun.
2
Cevapla
ömer hayyam
hastaneler, fabrika değildir. hastanelerde üretim yapılmaz. O büyük acile binlerce kişiyi dolduracaksınız, binlerce kişi olacak, karış karış dolanacaklar, çalışanı bile binlerce olacak.Düşün 1 basit örnek, su çiçeği olan bir çoçuk o acile girdiğinde orada bulunan herkes, istisnasız enfekte olacak, o mikrobu oradan alan binler topluma dağılacak ve PANDEMİ.... Hastaneler milli parklar gibi umumi şekilde dizayn edilmez, herkes, neyi var yok, aynı yerde durmaz, HASTANELER AŞURE DEĞİLDİR. Düşün hastalığının bulaşıcı döneminde, lobide sadece 1 öksürdün ve 1000 kişiye mikrobunu bulaştırdın, 7-10 gün sonra o 1000 kişi sana geldi ve o ferah geniş acil lobisinde öksürüyorlar, OLDUMU GÜZELİM HASTANEN MİKROPHANE. MİKROP ÜRETİM HATTIN TAM OTOMATİK VE EL DEĞMEDEN AYNI FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYORMU,çalışır ve kapatırsın.
16
Cevapla
Ümmühan
Bu kadar çok çalışanın ve hastanın planlandığı yerleşke için ulaşım kolaylığı da düşünülmüştür umarım.
3
Cevapla
dr
bilkent şehir hastanesinin açılmasıyla birlikte bu tarafta olan demet onkoloji hastanesi,batıkent yenimahalle devlet hastanesi, atatürk eğitim hastanesi,gazi devlet hastanesi,ulus devlet hastanesi,numune hastanesi,dışkapı hastanesi ,etimesgut hastanesi bunlar kesin kapanacak olanlar.daha sonra etlik şehir hastanesi yapılınca çevresindeki hastaneler kapanacak gata,keçiören devlet hastanesi,ulucanlar göz vb kapanacak
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir