Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı - MEB ortak projesi: Her okulda bir sağlık görevlisi

Okullardaki kazaların önüne geçmek için ortak proje başlatan Sağlık Bakanlığı ile MEB, her okulda bir sağlık personeli görevlendirecek. Olası bir durumda ilk müdahaleyi sağlık görevlisi yapacak
Kaynak: AKŞAM
Sağlık Bakanlığı - MEB ortak projesi: Her okulda bir sağlık görevlisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ile masaya oturarak, okullarda kazaya sebep olacak riskleri ortadan kaldıracak standartların belirlenmesi için ortak bir çalışma başlatmıştı. Öğrencilerin sağlık ve can güvenliğine yönelik ikinci adım ise Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM'de AKŞAM Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

81 ilde görevlendirilecek

Akşam Gazetesi'nde yer alan Yelda Gökdağ'ın haberine göre Sağlık Bakanlığı 81 ilde tüm okullara, kaza anlarında ilk müdahaleyi gerçekleştirecek, durumu kontrol altına alarak, doktor ve ambulans gibi acil sağlık ekiplerini alarma geçirecek ve kazanın yaşandığı okula yönlendirecek sağlık personelleri görevlendirecek. Görevliler Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak ve her iki bakanlıkla da iletişim halinde olacak. Bakan Koca, kaza sonrası anında müdahale için okullarda sağlık personeli görevlendirmesi için planlama yaptıklarını belirterek, "Doktor değil ama okullarda bir sağlık personeli bulunması gerektiğine inanıyoruz ve planlıyoruz" dedi.

Şiddeti asla kabul etmeyiz

"Fedakarca gece gündüz gayret gösteren, sağlık personelimizin şiddete maruz kalıyor olmasını kabul edemeyiz" diyen Bakan Koca şöyle devam etti: Bakanlık olarak hekim ve hasta güvenliğini yeniden daha güçlü kazanabilir olmayı hedefliyoruz. Vatandaşın da hakkaniyetle kaliteli ve nitelikli sağlık hizmetini güvenilir bir şekilde alabildiği ortamı sağlamak istiyoruz. Ayrıca biz, kamu davası gibi bu tür saldırılarda bulunan kişilerin, şikayete bağlı olmadan kolluk kuvvetlerince yakalanabilir olmasını, karakoldan değil savcılıktan salıverilecekse salıverilmesini arzuluyoruz. Temelde sağlıkta şiddeti sadece yasayla çözme imkanı olmadığını biliyoruz. Bu anlamda hekim ve hastaya yönelik bir bilinçlendirmenin de mutlak yapılması gerektiğine inanıyoruz.

sağlık bakanlığı
meb
Yorum (1)
Postenflamatuar
Gel de gülme. Ne büyük icraatlar. Önce kapı, dolap masaları nasıl sağlam ve düşmeyecek şekilde kurup ve yerleştirecek teknisyenleri okula gönderin. Sağlıkçıya gerek yok. Şiddeti kabul etmeyiz hem de asla deniliyor. Belli belli. Meclise gönderilen yeni yasa teklifinde sağlık çalışanın teklifi dayak yediği yerde alınacak ve hadi kaldığın yerden çalışmaya devam denilecek. Dayakatak bıçaklayan ve kurşunlayanı ise serbest bırakmaya devam ediyorsunuz. Sadece öldüreni serbest bırakmıyorsunuz. Komedi yani.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir