Medimagazin logo

Bakanlıktan 30 dakika açıklaması:Bu bir hatırlatma, ikamet zorunluluğu yok

Sağlık Bakanlığı icap halinde sağlık personelinin 30 dakikada görev yerinde hazır bulunmasını içeren genelgeye ilişkin olarak gelen tepkiler nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada "icap nöbeti tutan sağlık personelinin 30 dakikada hastanede olabilecek şekilde hazır olması hatırlatılmaktadır" denildi
Bakanlıktan 30 dakika açıklaması:Bu bir hatırlatma, ikamet zorunluluğu yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada "Genelgede sağlık personelinin ikamet zorunluğu ile ilgili bir husus olmayıp, acil durumda müdahale etmesi gereken sağlık personeline icap nöbetlerinde nöbet yerine erişmeleri gereken zaman tanımlanmıştır. " denildi. 


Sağlık Bakan Yardımcısından 'çağrıya uyma' açıklaması: 30 dakika içinde hazır olunmalı 


Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde

Sağlık personelinin ihtiyaç halinde çağrıya uyması konulu genelgemiz nedeni ile basın organlarında yapılan haberler ve sosyal medyada verilen tepkiler nedeniyle bir açıklama yapılması gerektiği anlaşılmıştır.

Belli uzmanlık dallarında yeterli sayıda uzman hekim bulunmadığından mesai saatleri dışında bu uzmanlık dalının muayene ve müdahale etmesi gereken hastalarımız için hekimlerimiz icap nöbeti tutmaktadırlar. Bu hekimimize ihtiyaç duyulduğunda sağlık kurumuna davet edilmektedirler. Acil müdahale gerektiren bazı durumlarda hastanın sağlığının kötüye gitmemesi açısından, ilgili hekimin en kısa sürede hastanede olması talep edilmektedir. 

Mezkûr genelgemizde bu konuda yaşanması muhtemel gecikmelere engel olmak amacıyla, icap nöbeti tutan sağlık personelinin 30 dakikada hastanede olabilecek şekilde hazır olması hatırlatılmaktadır. Ayrıca kurumun olduğu yerlerin ulaşım şartlarına bağlı olarak bu sürenin farklı bir şekilde belirlenebilmesi adına mülki idare amirlerine de esneklik sağlanabilmesi adına yetki verilmiştir. 

Genelgede sağlık personelinin ikamet zorunluğu ile ilgili bir husus olmayıp, acil durumda müdahale etmesi gereken sağlık personeline icap nöbetlerinde nöbet yerine erişmeleri gereken zaman tanımlanmıştır. 

Kamuoyunun bilgisine arz olunur.

T.C. Sağlık Bakanlığı

sağlık bakanlığı
icap nöbeti
Yorum (6)
Ahmet Uğur
O takdirde; sağlık personeline de trafikte en sağ şeritten çakarları yakıp tuhaf seslerler ile geçen polis,itfaye,ambulans ..olmayan kişilere tanınan geçiş önceliği verilmelidir. Ayrıca mesai saati dışı icaplarda yol ödeneği verilmeli.Genelge geçiş önceliğine hukuki alt yapı hazırlamıştır.
24
Cevapla
Beren
Hııııı.. Tamam o zaman
20
Cevapla
Dr selcuk
Kahramanmaraş necip fazıl şehir hastanesinin şehirin beklenmedik şekilde doğusunda ve yeni insanca oturulacak bir mahalle olan binevlerden 30 km uzağa yapılmasına hangi siyasi erkler izin verdi? 30 km de 6 -7 trafik lambasini da göz önüne alırsak 40 -45 dk normal. Bu dediğim yer anadoluda bur şehir büyük şehirde buda mümkün olmayabilir.
21
Cevapla
dr
Genelgede sağlık personelinin ikamet zorunluğu ile ilgili bir husus olmayıp, acil durumda müdahale etmesi gereken sağlık personeline icap nöbetlerinde nöbet yerine erişmeleri gereken zaman tanımlanmıştır. ne demek istediler .....yani marsta ikamet edebilirsin ama 30 dakkada gel..!!!!
23
Cevapla
Çağrı kaya
Bakanlığın sonradan yaptığı açıklama gerçeği yansıtmıyor maalesef.bakanlığın gönderdiği genelgede icap nöbeti tutan diye bir ibare yok.tüm çalışan sağlık personelini kapsıyor.ya biri bu genelgeyi yazarken yanlış yazdı,yada bakanlık tepkileri azaltmak için yanlış bilgi veriyor.Allah yardımcımız olsun
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir