Medimagazin logo

Bütün doktorlar grevde: Sudan'da ölen doktor için grev ilan edildi

Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi, ülkedeki tüm hastanelerde grev ilan etti.
Kaynak: AA
Bütün doktorlar grevde: Sudan'da ölen doktor için grev ilan edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Komite, başkent Hartum'da dün düzenlenen gösterilere yapılan müdahalede bir doktorun ölmesi üzerine ülke genelindeki hastanelerde (durumu kritik olan hastalar hariç) grev ilan etti. 

Komite  askeri kurumlara bağlı hastaneler ile iktidardaki Ulusal Kongre Partisi'nin yöneticilerinin sahip olduğu hastanelerde görevli  tüm doktorlarını çekme kararı aldı.

Komitenin yazılı açıklamasında, "Bu kurumlar, barışçıl göstericileri soğukkanlılıkla öldürüyor ve en çirkin ihlalleri işliyor. Bugün, mesleki ve bireysel arzularımızdan, suçlu ve katil rejim karşısındaki Sudan halkı adına taviz veriyoruz." ifadesine yer verildi.

Gösterilerde ölenlerden birinin yaralıları tedavi etmeye çalışırken alnına kurşun isabet eden bir doktor olduğunun belirtildiği açıklamada, doktorların rejim hastanelerinin haricinde hizmet vereceği kaydedildi ancak buna dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

  Komite tarafından daha önce yapılan açıklamada, Artum'da rejim karşıtı gösterilere yapılan müdahalede Muhammed Ubeyd isimli bir çocuk ile bir doktorun hayatını kaybettiği, 5 kişinin gerçek, 3 kişinin ise plastik mermiyle yaralandığı aktarılmıştı. 
 

merkezi doktorlar komitesi
grev
sağlık çalışanı
eylem
Yorum (3)
ali çantabey
sudanlı doktorlar kadar cesaretimiz yok..
52
Cevapla
dr
bugünleri görmeden şiddeti önlemek üzre acilen ne yapılacaksa yapılmalı. An itibariyle önlenemiyor.
38
Cevapla
hEkim
Bizdeki durum meslektaşını rakip görme ve her fırsatta meslek örgütüne saldırmak dayanışma birlikte hareket bunları arama.Hemşire Arkadaşlara 3600 ek gösterge veriliyor mutluluk verici umarım bir an önce çıkar. Peki hekimler siz hiç sormuyor musunuz en azından kendi kendinize.Bizim 3600 olan ek göstergemizin artması gerekmez mi? Hekimler çalışırıken ve emeklilikte Hakim savcı maaşını hak etmiyor mu? hEkim hAkim harf farkı 1 ya maaş farkı?
36
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir