Medimagazin logo

Başhekimlik kapsamı değişiyor: Koordinatör başhekim dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair "28 numaralı" Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yer aldı
Kaynak: AA
Başhekimlik kapsamı değişiyor: Koordinatör başhekim dönemi başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanlığı teşkilatı ile bazı bakanlıkların teşkilat yapıları ve hizmet birimlerine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı kararname Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlandı.

Aynı yerleşkedeki hastanelerin yönetimi için koordinatör başhekim

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanelerin yönetimi ve denetimine ilişkin düzenlemede ise aynı yerleşke içinde birden fazla hastane bulunması durumunda bu hastanelerin müşterek yönetimi için bir koordinatör başhekim görevlendirilebilecek.

Koordinatör başhekime bağlı olarak her bir hastanenin tıbbi hizmetleri ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütmek üzere başhekimlikler oluşturulabilecek. Hastanelerin idari ve mali, sağlık bakım ve diğer destek hizmetleri koordinatör başhekime bağlı müdürlüklerce ilgili hastane başhekimliği ile iş birliği içinde yürütülecek.

İhtiyaç halinde her bir hastanede idari ve mali hizmetler müdürlüğü hariç olmak üzere müdürlükler kurulabilecek. Bu şekilde yönetim organizasyonu kurulan hastanelerin yönetimine ve işleyişine ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek. 

Sağlık Bakanlığı ile üniversiteler tarafından birlikte kullanılan eğitim ve araştırma hastanelerine, profesör veya doçent unvanını haiz veyahut doktor öğretim üyesi ya da eğitim görevlisi kadrosunda bulunan tabipler başhekim olarak atanabilecek.

başhekim
hastane
sağlık bakanlığı
cumhurbaşkanlığı
Yorum (10)
se
Şehir hastanesini yaptık ama nasıl yöneteceğimizi bilemiyoruz. Kamu özel ortaklığı şeklinde ucube bir sistemle, eğitim araştırma mı hizmet hastanesi mi olacağı belirsiz hastaneler. Bir gerçek var ki hastaneyi yapanlar iyi para kazanacak.
65
Cevapla
Yorgun dr
Eskiden bir başhekim, 3 yardımcı, 2 müdürle herşey tıkır tıkır işlerdi, şimdi hastanede her oda da bir müdür, her müdürün 5-6 tane yardımcısı var, yetmiyormu anlamadım, bir iş yaptıklarınıda sanmıyorum, nedense bürokrasiden uzaklaşacağımıza dahada içine batıyoruz
86
Cevapla
Dr.Cevdett
Desenize yine bir sürü bürokratik atama olacak. Boşu boşuna seçimlerde aday adayı olunmuyor. Ben aday adayıydım diyen yarışır bu makamlar için.
59
Cevapla
Adem Denizer
Gereksiz adamlara kıyak makam uygulamasına devam yani
19
Cevapla
Ömür kabay
Sağlık yönetmi adı altında bütün bölümleri kapatın lütfen .Çocuklarımız ne ümitlerle orada okuyor ve elde var sıfır. Çocuklarımıza yazık etneyin
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir