Medimagazin logo

Ambulans helikopter kalp hastası için havalandı

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde rahatsızlanan kalp hastası kadın, Malatya'dan havalanan Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.
Kaynak: AA
Ambulans helikopter kalp hastası için havalandı
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Arıkonak köyünde yaşayan kalp hastası Remziye Uğur (66), rahatsızlanınca 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi.  

Sağlık ekiplerinin kar nedeniyle yolu kapalı olan köye ulaşamaması üzerine 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Fatma Tuğba Adıgüzel, durumu Malatya 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. 

Malatya'da konuşlu bulunan Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter, olumsuz hava şartları dolayısıyla Uğur'un bulunduğu köye güçlükle ulaştı.

Sağlık ekibi, evinden aldığı hastayı helikopter ambulansa kadar da sırtında taşıdı. 

Uğur, Adıyaman Üniversitesi (ADÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Remziye Uğur, gazetecilere, kalp hastası olduğunu belirterek, İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür etti.

ambulans helikopter
sağlık bakanlığı
sincik
Yorum (2)
YEMREY
HASTA KALP KRİZİ DEĞİLSE VE ANJİYO YAPILMADIYSA HELİKOPTER BOŞUNA KALDIRILMIŞTIR. BU KADAR İSRAFA GEREK YOK, ANCAK ÇOK CİDDİ BİR HASTALIKSA HELİKOPTER KALDIRILABİLİR. HER KALP HASTASI İÇİN HELİKOPTER KALDIRILMAMALI. BU MEMLEKET BU KADAR ZENGİN DEĞİL. HABERDE NEDEN HELİKOPTER KALDIRILDIĞI BELİRTİLMİYOR.
7
Cevapla
özdemir yenisey
Sn.Yemrey dediğiniz çok doğru, bu kadar maliyetli bir hizmetin objektif kriterlere göre verilmesi gerekir, ancak şu anda seçim yatırımı olarak (ismi lazım değil) bulunduğum ilde ambulansların keyfi olarak kullanıldığına şahit oluyorum. Milletvekiline ulaşanlar normal şekilde evine gidebilecek hastalarını ambulans ile nakil ettiriyorlar, Allah devlete zeval vermesin. Ambulanslar taksi gibi çalışıyor.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir