Medimagazin logo

Sağlık-Sen Genel Başkanı: 'Sağlık çalışanları haklarının neler olduğunu bilmiyor'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Şiddetle mücadele konusunda Sağlık Sen olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Çıkan kanun ve düzenlemelerin çalışanlar tarafından bilinmesi son derece önemli." dedi.
Kaynak: AA
Sağlık-Sen Genel Başkanı: 'Sağlık çalışanları haklarının neler olduğunu bilmiyor'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen ve Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle hastanenin Korkut Akoğuz Konferans Salonu'nda "Şiddete Uğrayan Sağlık Çalışanlarının Hukuki Hakları" konulu konferans düzenlendi. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuşmasında, sağlıkta şiddetin varlığından yakınıldığını ancak çalışanların haklarının neler olduğunu ve şiddetle ilgili ne tür düzenlemeler yapıldığını bilmediğini belirtti.


Bakanlık, Sağlıkta Şiddeti Önleme Eylem Planı hazırladı: Çalışan Hakları ve Güvenliği Uygulamaları Rehberi 


Bilgilendirme toplantılarını başka hastanelerde düzenlemeye devam edeceklerini bildiren Memiş, "Şiddetle mücadele konusunda Sağlık-Sen olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Çıkan kanun ve düzenlemelerin çalışanlar tarafından bilinmesi son derece önemli." diye konuştu.


Sağlıkta şiddet durulmuyor: İşte 2018 yılı sağlık çalışanına şiddet haberleri 


Hastane Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş da sağlık çalışanlarının samimiyetlerini göstererek hasta ve hasta yakınlarına kendi yakınları gibi davranmaları gerektiğini, bu olgunluğu sağladıklarında zaten bir adım öne geçeceklerini söyledi.

Altuntaş, "Yatmadığımız çarşafta başkasını yatırmamak, girmediğimiz tuvalete başkasını girdirmemek... Bir alışveriş merkezine girerken alışveriş merkezinin güvenliği 'Hoş geldin' diyorsa bizim de dememiz gibi. Yönetici olarak size nasıl yardımcı olabiliriz diyerek başlıyoruz." ifadelerini kullandı.  

Avukat Kübra Barkan'ın sunumuyla devam eden konferansa, çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.  


Sağlıkta şiddet bitmiyor: Muayene odasına izinsiz giren hasta hekimi darbetti 


 

 

sağlık-sen
dr. abdurrahman yurtaslan
sağlıkta şiddet
Yorum (5)
Çetin Çetiner
Sayenizde olabilir mi Bay Metin Memiş ?
13
Cevapla
Ersin
Sağlık sen in anestezi teknisyeni genel başkanı beyfendi sözde bütün sağlık çalışanlarının haklarını temsil edip koruyacakmış. Dr arkadaşlar çıkış noktamız tam burası Biz kendi sendikamızı kurmadıkça düze çıkamayız Durum tamda bu
19
Cevapla
ali velu
Doktor arkadaşlarıma sesleniyorum bu sendika kadrosunda bir tane tıp diş eczacilik mezunu olsun kimse yok.bu kadrodan ne gibi beklentimiz var acaba.kendi sınıflarının problemlerini çözemeyen bu arkadaşlardan ne hayır gelir.Başkaları tarafından güdülmekten vazgeçelim artik.sendikalardan toplu istifalar gelmedikçe sesimizi kimseye duyuramayacagiz
18
Cevapla
Evangelos Averof
Bilseler ne yazaar , bilmeseler ne yazar ?
14
Cevapla
Sağlık amelesi
Sayın sağlık sen yetkilileri ameleliği sizden öğrenecek değiliz. Devrinizde sağlık personeli tam zamanlı amele olarak görülür oldu..
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir