Medimagazin logo

Artvin'de Genel Cerrahi Uzmanını iki hasta yakını darbetti: 'Ölüm tehdidi savurdular'

Artvin’de, Hopa Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ömer Özduman'in hasta yakını iki kişi tarafından darp edilmesi kınandı
Kaynak: AA
Artvin'de Genel Cerrahi Uzmanını iki hasta yakını darbetti: 'Ölüm tehdidi savurdular'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanına yönelik şiddet olayına tepki göstermek amacıyla, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Hopa Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Burada basın açıklamasını okuyan Hopa Devlet Hastanesi  Başhekimi Ersin Böcü, mesai arkadaşları Mehmet Ömer Özduman’ın poliklinik hizmeti verdiği esnada iki şahıs tarafından darp edildiğini ifade ederek olayı kınadı.

Sağlık sektörünün saygıyı, sevgiyi, özveriyi ve şefkati içinde barındıran büyük bir hizmet kolu olduğunu kaydeden Böcü, sağlık hizmeti veren çalışanların maruz kaldıkları sözlü ve fiziki terörün hoşgörü ile karşılanmasının mümkün olmadığı söyledi.

Böcü "Meslektaşımız poliklinikte görev başındayken, iki insanlıktan nasibini almamış sağlık teröristi tarafından fiziki saldırıya uğramış olup, darp edilmiştir. Meslektaşımıza ölüm tehdidi savurmuşlardır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet giderek artıyor. El ele verip bunun önüne geçmeliyiz." dedi.

Saldırıyı yapan kişilerin, gözaltına alındığını kaydeden Böcü, olayın takipçisi olarak, şahısların hak ettikleri cezayı alması için gereken her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

Böcü, bu tarz saldırıların sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunda düşüşe sebep olduğunu dolayısıyla vatandaşların aldığı sağlık hizmetinin niteliğinin etkilediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için toplumun bu konuda gerekli desteği ve duyarlılığı göstermesi şart. Bunun önüne geçilirse meslektaşlarımızın fedakarca ürettiği sağlık hizmetini olumlu etkileyecektir. Sağlık veren ellere zarar vermeyin. Sağlıkta şiddeti birlikte durduralım." 

sağlıkta şiddet
Yorum (14)
Ayse
Onkoloji hastalarına ve yakınlarına daha özenli daha sefkatli yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Kemoterapi rejimini düzenlemek dışındaki minör kanser dısı sorunları yönetebilmeli tıbbi onkolog bence. Gözlemlediğim kadarı ile asiri halsiz ve yorgun oluyor kanser hastalari. Baska branşlara sevk ederek daha fazla yorulmalarina önlemiş olurlar.. Bir de onkoloji hastasi agirlasip yogun bakima yatinca bir kez bile olsa tibbi onkolog benden cikti artik demeyip aylarca takip ettiği bir hastasına bir selam diyecek kadar uğrayabilse emin olun onkoloji hastasi kendini daha güvende hissedecektir. Çünkü sırf kendi onkolog doktoru orda olduğu icin baska hastaneyi tercih etmemiştir.
4
Cevapla
Ersin
Hayvanlık Artvin ede sıçradı demek Allah belanızı versin Ne diyim
28
Cevapla
R.yılmaz
Ne olacak bu işin sonu sayın yetkililer.. Ya da, Sizce çözmeye değer bir sorun yok mu.. Yazık. Hastasından korkan doktor Öğrencisinden korkan öğretmen Peki bu işin sonu hayra çıkar mı...
56
Cevapla
acilde
SALDIRI OLAĞAN HALE GELDİ.ACİLLERDE ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUZ.hasta bakamaz olduk.yardın eden yok.sağlık bakanlığı ilgisiz.
56
Cevapla
ne
Sn Ayşe(hekim) in yorumunun konuyla alakasını anlıyamadım. Yanlış habere mi gönderdi acaba ? Yani burada şiddet gören, ölümle tehdit edilen bir meslektaşımız var. Şefkatle falan çözülecek bir olay gibi görünmüyor. Öncelikle insan kılığında dolaşan bu yaratıkları hizaya getirmek için sayın yetkililer harekete geçecek, özel sağlıkta şiddet yasası çıkacak. Çok kritik ve hayati bir meslek aşırı derecede yıpratıldı.
55
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir