Medimagazin logo

Tıp Fakültesi hocasından kız öğrencilere vasiyet: Cerrahiden vazgeçerseniz hakkımı helal etmem

Cerrahinin kadınlara göre olmadığı önceki zamanlarda belki hala günümüzde de çokça söylenen bir önyargı. Bütün bu önyargıların yanında Türk Cerrahi Derneği’nin başında Prof. Dr. Seher Demirer görevini sürdürüyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
 Tıp Fakültesi hocasından kız öğrencilere vasiyet: Cerrahiden vazgeçerseniz hakkımı helal etmem
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kadınların cerrahideki yerleri tartışıladursun kadınlar neşterlerini alıp ameliyatlara girdiler bile. Kadınların cerrahiye uzak olması gerektiği düşüncesine karşı çıkan Prof. Dr. Erbuğ Keskin tıp fakültesindeki kız öğrencilerine bir vasiyet bıraktı.

Prof. Dr. Erbuğ Keskin’in sosyal medyada paylaştığı yazı şu şekilde:

“KIZ ÖĞRENCİLERİME VASİYETİMDİR..

Yıllardır aynı şeyi görüyorum… Söylüyorum… Kızlar cerrahide erkeklerden daha becerikliler.. Artık işin kolayını buldum. Kızlara öğretip kenara çekiliyorum. Onlar erkeklere öğretmek için saatlerce uğraşıyor ve neden bu kadar zor öğrendiklerine şaşırıyorlar.

Kızlar, etrafınızdaki "Cerrahi kadınlara göre değildir", "Evinizle yeterince ilgilenemezsiniz" diyen insanlara inanıp sevdiğiniz halde cerrahiden vazgeçerseniz hakkimi helal etmem.

Eğer gerçekten cerrahinin ev isleri ile birlikte yürümeyeceğini düşünüyorsunuz, ev isleri ile ilgilenecek bir adamla evlenin.

Siz daha iyi cerrah olduğunuza göre ilgilenmesi gereken neden siz olasınız.

Bu kesinlikle bir kışkırtma değil. Gaza getirme diyelim. Çünkü " Kadınlar cerrah olmamalı" diyen meslektaşlarımla uğraşmaktan yoruldum"

Kaldı ki karı kocanın ikisinin birden cerrah olmasında hiçbir mahsur yoktur.

Deneyimle sabittir.”


TUS’ta ilk 3 tercih cerrahi… Şimdi Türk Cerrahi Derneği Başkanı 


 

kadın cerrah
erbuğ keskin
seher demirer
Yorum (10)
Özgür
Güzel diyorsunuz da hocam 40-50 yaşında cerrahi branş doktoru bayan düşünün anne olmuş gece gündüz demeden çalışacak gecenin köründe zırt pırt hastaneye çağrılacak daha genç yaşlardayken bunun süt izni var doğum izni var nasıl olacak bu işler.Hep erkek meslektaşlarımı bu şekilde idare edecek görevlendirme yazsan uzak yere kadın dır deyip gönderemezsin savaş var sahra çadır hastanesine gideceksin desen torpil bulup gitmez.Hatay sınır bölgesine bi görevlendir bakalım 50 yaşında bayan cerrahı gidiyormu bak.
74
Cevapla
Dr
Boş dilekler tus puanlari 40 50 civarı g cerrahi kadın doğum .vs önce buna neyin neden olduğunu analiz edin çözün . Kimse yazmıyor erkeklerde. Ha gelen var da gönülsuz . Puan dip vs
47
Cevapla
ali
'' Kızlara öğretip kenara çekiliyorum. Onlar erkeklere öğretmek için saatlerce uğraşıyor ve neden bu kadar zor öğrendiklerine şaşırıyorlar.'' bu sözünüze gücendim hocam aşkolsun
37
Cevapla
dr.demirel@yahoo.com.tr
haram helal gibi ulvi söylemler mahkeme ve sigorta durumlarında cezada indirim ya da hafifletici parametrelerden sayılmıyor....hak hukuk bunlar BOŞ İŞLER!
38
Cevapla
aydin sinal
herkes beni merak ediyor,hatta Medimagazin bile merak edip benle roportaj yapmak istemisti,ben ise yorumlari okuyup,kendince degerlendirip,su yayinlansin,su yayinlanmasin diye karar veren edidötü merak ediyorum,Dogan Hizlan dan bile daha secici.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir