Medimagazin logo

Bir haftada 3. şiddet olayı: Usülsüz rapor isteyen hasta hekimi darbetti

İstanbul Esenyurt'ta görev yapan bir aile hekiminden, adli kontrol uygulaması olan bir şahıs zorla rapor almaya çalıştı. Gereksiz yere rapor vermek istemeyen doktor şiddete maruz kaldı. Suçlulara karşı yasa çıkmasını isteyen yüzlerce sağlık çalışanı sağlık ocağı önünde eylem yaptı
Kaynak: Ulusal Kanal
Bir haftada 3. şiddet olayı: Usülsüz rapor isteyen hasta hekimi darbetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gün geçtikçe artan sağlıktaki şiddet olayları, sağlık çalışanlarını fiziki olduğu kadar psikolojik olarakta derinden etkiliyor.

Ulusal Kanal'da geçen habere göre; Adli kontrol uygulaması olan bir kişi rapor almak için İstanbul Esenyurt 20 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Doktor Nurullah Araskil, bu kişiye hiçbir şeyi olmadığını söyledi.

Doktor Araskil'in gereksiz yere vermek istemediği bu rapor ona şiddet olarak döndü.

Sağlıkta şiddetin son bulmasını isteyen yüzlerce sağlık çalışanı olayın yaşandığı aile sağlığı merkezi önünde eylem yaptı.

Suçlular için caydırıcı bir yasa çıkmasını talep eden sağlık çalışanları bir kez daha yetkililere seslendi.

sağlıkta şiddet
nurullah araskil
Yorum (5)
Dr.yilmaz
Hekimi böylesi zorbalara karşı hedef tahtası haline getirenler mahserde hesap veremeyecek. Çakalın önüne kuzuyu bağlayarak koy..sonra de ki yeme...şu anda yapılan tam da bu..bu saldırganlar neden valilik binasında, bankada, vergi dairesine ... vesaire sorun çıkarmıyorlar da hastanede kendilerini koyuveriyorlar..
75
Cevapla
çakal
Dr. yılmazın Benzetmesi çok güzel, "çakalın önüne kuzuyu bağlayarak koymak". Bağlamaya gerek yok aslında ama, doktora beyaz gömlek giydirerek , koruyucu güvenlik önlemlerini almıyarak, herşey olup bittiğinde de caydırıcı yasalar olmadığından bağlıyorsun. Hani bi şarkı vardır : Atem tutem ben seni, akşama baben gelince önüne atem ben seni...
36
Cevapla
Pork
Adli kontrol şartıyla...zaten cezaevinde olması gerekiyordu...bence her adlı kontrollü en yakın dr a gitsin rapor alıp tatile gitsin.bu dayaktan sonra ben şahsen vermiycek dr un aklından şüphe ederim.pavlavun dr ları olaraktan zamanla pavlov bize öğreticek öğretti zaten ama anlamak istemeyenler de böyle zamanla...
19
Cevapla
YILDIRIM İÇTEN
Aile Hekimliği,özünde koruyucu hekimlik amaçı olan, olağan hastalık ve hastalara hizmet için kurulmuş bir branştır.Bu branşı zamanla ,her konuda olduğu gibi kendimize benzetmeyi başardık.Rapor akla geldiğinde AH'ler direkt devrede,buraya kadar güzel haklı nedenlerde olabilir,kabul edilebilir.Amma ve lakin,kardeşim piyasada ne kadar Cezaevi Adli Kontrolllü olduğunu biliyormusunuz?bu insanlar özel muayene gerektiren koşullardaki kişiler,tabiki AH'leri olabilir,herkesin olduğu gibi...Fakat bu konuda muayeneye yetkili Adli(Adalet Bakanlığı Kadrosundan veya Ceza ve tutukevlerinde görevlendrilen doktor) kadrolu Hekim görevlendirilmelidir.Önlem alınmazsa bu tür saldırılar artarak devam edecektir.
20
Cevapla
tamer kuzey
doktor kendini koruduğunda da savcı dava açıyor, hakim ceza veriyor. kendimden biliyorum.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir