Medimagazin logo

Alzheimer'a karşı ışık terapisi insanlar üzerinde denenmeye başlandı

ABD'nin Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından Alzheimer'a karşı geliştirilen ışık terapisi insanlar üzerinde denenmeye başlandı.
Kaynak: Sabah
Alzheimer'a karşı ışık terapisi insanlar üzerinde denenmeye başlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uzmanlar, 2015 yılında fareler üzerinde uyguladığı ışık terapisinden başarılı sonuçlar elde edildi. Günde bir saat kadar ışığa maruz kalan farelerin beyinlerindeki hücre ölümünün durduğu belirlendi.

Tedavinin insanlar üzerinde nasıl etki göstereceğini belirlemek için test aşamasına başlandı. Alzheimer'a neden olan protein topaklarının hedef alarak uygulanan ışık terapisinin önceki çalışmalara göre daha etkili olabileceği belirtildi.

Yeni başlatılan test aşamasının Alzheimer'a karşı umut verdiği dile getirildi.

alzheimer
mit
ışık terapisi
Yorum (1)
Hasan Akdemir
MIT in araştırması 2016 Aralık ayından. ClinicalTrials.gov daki çalışma ise 1 Ocak 2018 de başlamış, tahmini bitirim tarihi ise 31 Aralık 2023. Yani hayli geriden bir haber akışı var, gene de bilgilendirme için teşekkürler. Diğer taraftan çeviride muhtemelen karışıklık olmuş. Çalışmadaki farelerin beyin hücrelerinin ölümü durmamış, 40 Hz lik ışık verildiğinde görsel korteksteki beta amyloid plaklarının elimine edilmesine yardımcı hücrelerin uyarılarak amyloid miktarının azaldığı varsayılıyor. Bekleyip göreceğimiz bir çalışma gibi gelse de, bence zararlı etkisi olmadığından dolayı şimdiden hastalara uygulanabilir.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir