Medimagazin logo

Şehir hastaneleri yapımında yeni esaslar: Sözleşmelerde değişiklik yapılabilecek

Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İş Birliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a "sözleşme bedeli" tanımı ilave ediliyor
Kaynak: AA
Şehir hastaneleri yapımında yeni esaslar: Sözleşmelerde değişiklik yapılabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Buna göre, sözleşme bedeli, sözleşme kapsamında işletme dönemi boyunca yükleniciye ödenecek kullanım bedeli ile hizmet bedelinin yönetmelik çerçevesinde hesaplanan net bugünkü değerleri üzerinden elde edilen toplamı olarak ele alınıyor.

Kanun teklifiyle mücbir sebepler, olağanüstü haller veya sözleşme ve eklerinin uygulanmasını etkileyen bir durumun ortaya çıkması veya sözleşme ve eklerindeki hükümlerin ihtilaf içermesi hallerinde sözleşmenin uygulanabilirliğini veya anlaşılabilirliğini sağlamak amacıyla, sözleşme bedelini artırmamak kaydıyla Sağlık Bakanı onayı ile sözleşme ve eklerinde taraflarca değişiklik yapılabilecek.

Bu kapsamdaki sözleşme değişikliklerinde, sözleşme bedelinin artırılmaması kaydıyla kullanım bedeli veya hizmet bedeli artırılmak veya azaltılmak suretiyle değiştirilebilecek. Sözleşme bedeli, net bugünkü değer dikkate alınarak belirlenecek ve net bugünkü değer hesaplanmasına ilişkin esaslara yönetmelikte yer verilecek. İdarece gerekli görülmesi halinde yükleniciye ödenecek kullanım bedeli ödemelerine ilişkin Türk lirası veya döviz cinsinden alt ve üst limitler sözleşme değişikliği düzenlemelerine uygun olarak belirlenebilecek. 

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu özel iş birliği modeli çerçevesinde gerçekleştirilen projelerde, kamu tarafından ödenecek kullanım bedeli ile hizmet bedeli ödemelerinin, sözleşmenin tarafları arasında mutabakat sağlanmak suretiyle revize edilebilmesine de imkan sağlanacak.

 

sağlık bakanlığı
şehir hastaneleri
Yorum (1)
nazım
Sayın Bakanım 130 bin Diploma Tıbbi sekreter için sağlık işçisi alimi fazla olsun işsiz kimse kalmaz.Çözüm için Türkiye geneli hastaneler ve şehir hastanelerine sağlık işçisi olarak atama yapılsın.bir nebze olsun işsiz sağlıkçı kalmaz.ASMlerde cari giderleri Bakanlık kendisi öderse hem karlı çıkar hemde 3 sağlık perosneli daha sağlık işçisi olarak iş bulur
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir