Medimagazin logo

Doktor, 2 özel harekat polisi tarafından acil serviste görevi başında darp edildi!

SAMSUN'da, 2 özel harekat polisi tarafından görevi başında darbedildiğini öne süren acil servis doktoru S.G., şikayetçi oldu.
Doktor, 2 özel harekat polisi tarafından acil serviste görevi başında darp edildi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN-Olay, Bafra ilçesi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. Epilepsi hastası olduğu için önceliği bulunan hastadan önce muayene olmak isteyen özel harekat polisleri S.Y. ve F.S. ile doktor S.G. arasında tartışma çıktı. İddiaya göre doktor S.G., 'Bize neden bakmıyorsun?' diyen 2 polis memuru tarafından darbedildi. Olay sırasında hastanede 'beyaz kod' verildi. Özel güvenlik görevlisi ve hastane polisince kavgaya müdahale edildi. Kolundan yaralanan S.G., şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TABİP ODASI BAŞKANI ERKAN'DAN AÇIKLAMA

Samsun'da, 2 özel harekat polisi tarafından doktorun darbedilmesiyle alakalı Tabip Odası Başkanı Murat Erkan açıklamalarda bulundu. Tabip odası ve hukuk servisi olarak konunun takipçisi olacaklarını belirten Erkan,

"Toplumun güvenliğini sağlamakla görevli 2 polis memurunun, toplumun sağlığı için görev yapan bir doktora bu şekilde davranması bizi ayrıca üzmüştür. Doktor arkadaşımız S.G., epilepsi nöbeti geçiren ve öncelikli bulunan hastaya müdahale ederken boyun ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen bir polis ve diğer polis arkadaşı tarafından darbediliyor. Hatta darp olayı, doktorun epilepsi hastasından sonra kendileriyle ilgilenmesinin ardından oluyor. Acil servisler çok yoğun ve hastaların aciliyetine göre öncelik veriliyor. Bir devlet çalışanının doktora bunu yapmasının kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır. Sinop Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığını öğrendiğimiz bu iki polisin acilen görevden el çektirilmesini bekliyoruz”

dedi.

beyaz kod
samsun
sağlıktta şiddet
Yorum (11)
deda
işi asayişi sağlayacak kişiler asayişi bozuyorsa işlerine son verilmelidir.
79
Cevapla
bozeren
yanlış anlaşılmış olmalılar. özel harekat eğitimi vermiş olmalı bu arkadaşlar. hekim kardeşimize geçmiş olsun.
31
Cevapla
Dr.Kaya
Bu hayatta 2 kez ciddi hayati tehlike atlattım. Bir maganda tarafından tehdit aldıktan sonra polisi aradım. Maganda pompalı tüfekle evimin önüne kadar geldi polis 1 saatte tenezzül edip gelmedi. Ben evden kaçtım jandarma karakoluna sığındım. Olaydan 4 saat sonra bir telefon "- Aloo ben polis memuru Hasan, bize bir ihbarınız olmuş konu nedir diye aradım". Tam olarak böyle oldu. Anladım ki memlekette polise güvenmemek gerekirmiş.Sonra onlar zaten ifade vermeye çağırırlar seni. En iyi yaptıkları iş bu zaten. Amerika ya da Avrupa'da olay yerine en yakın devriye olaya müdahale eder. 5 dk dayansan yeterli yani. Polise ne karşılığı maaş veriliyor ? İfade almak yada olay bittikten sonra cesedin etrafına güvenlik şeridi çekmek için mi? Halkın can güvenliğini suçlulara karşı korumak için değil mi yani? Biz acillerde de çalıştık.Can güvenliğimiz de olmadan. Polisin silahı da var kendini korumak için.Bizim gibi savunmasız da değil. Türkiye de en ucuz şey insan hayatı...
120
Cevapla
Ahmet Taha
Bunu söylemek istemezdim ama sanırım şiddete uğrayan bir sağlık çalışanı kendisine saldıran birisini ciddi yaralamadığı sürece bu iş böyle devam edecek. Sakın kimse yanlış anlamasın demek istediğim en sonunda nefsi müdafaa esnasında saldırgan hasta veya hasta yakını ciddi bir yaralanma veya sakatlanma ile karşılaşacak ve bu ufukta görünüyor. O gün geldiğinde hala sorunun ciddiyetini anlamayan, çözüm üretmek için harekete geçmeyen, sürekli afaki sözlerle günü kurtaran yetkili insanlar ne diyecek çok merak ediyorum.
79
Cevapla
DR
Bu ve bunu gibi olaylarda tüm hekımler olarak birlik olup acıller dahil işi bırakalım bakalım devlet bizi ciddiye almayacakmı. ??
85
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir