Medimagazin logo

Dr. Mehmet Öz: Kahvaltı yapmak yasaklanmalı!

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu yönünde çıkan dayatmaların ise tamamen reklam aldatmacası olduğunu belirtti
Kaynak: webtekno.com
Dr. Mehmet Öz: Kahvaltı yapmak yasaklanmalı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu yönünde bilinen gerçeğin aksine Dr. Mehmet Öz'den ezber bozan bir açıklama geldi. TMC Dergisi'ne verdiği bir röportajda Dr. Öz bunun bir aldatmaca olduğunu belirtti.

Dr. Öz’e göre kahvaltı, günün en önemli öğünü değil

Kahvaltı yapmanın gereksiz olduğunu düşünen Dr. Mehmet Öz, yaptığı çarpıcı açıklamalarda Bence 2020’de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu ifadelerini kullandı.

Mehmet Öz’e göre yapılması gereken en akıllıca şey, kahvaltıyı tamamen hayatınızdan çıkarmak ve ilk yemeğinizi gerçekten acıktığımızda yemek. Pek çok insanın sabah uyandığında yaptığı ilk şeyin aç olmasa bile 'kahvaltı yapmak' olduğunu belirten Dr. Mehmet Öz, bunun yerine haftanın her günü 'brunch' yapmanın çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Sabahları açlık yaşayanlar hakkında da konuşan Öz, bu durumun muhtemelen bir anda yemek yemeyi kesmek nedeniyle olduğunu belirtiyor. Dr. Öz, gece yenen kızartma gibi yüksek karbonhidratlı besinlerin de açlıkta etkili olduğunun altını çiziyor. Tüketilen bu yüksek karbonhidratlı besinler, vücudun insülin direncini düşürüyor ve ertesi sabah yoğun bir açlık hissiyle uyanıyoruz.

Yapılan araştırmalar neticesinde çoğu uzman, kahvaltının isteğe bağlı olması gerektiğini düşünüyor. Kahvaltı yapıp yapmayacağımıza gelinceyse Dr. Mehmet Öz, bunu yapmaya devam etmemiz gerektiğini ancak vakit olarak biraz daha sonraya almamızı tavsiye ediyor. Dr. Mehmet Öz’e göre kahvaltının tam anlamıyla doğru olabilmesi için doğru zamanda yapılması gerekiyor.

'kahvaltiyi hayatimizdan cikarmaliyiz'
kahvalti
mehmet öz
Yorum (10)
Ahmet
Bence 8 saat mesai yasaklanamalı. Doğamıza ters.
27
Cevapla
Ali
Yasağa uymayan hapse atılıp, tekrarında idam bile edilmeli:)) hay Allahım ne işlerle uğraşıyoruz :))
6
Cevapla
Hasan Akdemir
Kahvaltı zaten kadim Türk geleneğinde olmayan, Batı ile temas sonrası Türk mutfağının katliamının diğer adı olarak oluşmuş bir çalışma. Onun yerine sabah kahvaltı değil YEMEK YİYİN de bütün günü dinç geçirin, ÜÇ ÖĞÜN YEMEK den de ne kast edildiğini anlamış olursunuz. Karın gurultuları arasında öğrenciler okulda, işçiler fabrikalarda zaman geçirip , öğlene kadar olan 10 dakikalık molalarında simit-pendir atıştırmalarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Kahvaltı ucubesinden sonra bir de BRUNCH ucubesini kültürümüze pompalama gayreti bazı kesimlerde tutsa da bu sefer birisi baltayı taşa vurmuş gibi.
17
Cevapla
Doktor
8 saat mesai yasaklanmalı doğamıza ters diyen ahmet beye; 8 saatin neresi fazla, asistan doktorlar 33saat mesai yapıyorlar Bi düşünün
17
Cevapla
metin karcı
Günde 8 saat çalışmak,3 öğün yemek kapitalizmin ve hatta sosyalizmin insanlara dayattığı yaşam şeklidir.Çalışanlara boş zaman bırakmayalım; okumasınlar,düşünmesinler yalnızca çalışıp uyusunlar;sonuçta bize kazandırsınlar;İşte patron dünyasının istediği bunlardır.Her insanın 'Tembellik Hakkı'olmalıdır.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir