Medimagazin logo

Eşine doğum yaptıracak doktorun burnunu kırdı, o doktor kırık burunla yine de doğuma girdi

Osmaniye Devlet Hastanesinde, sezaryen ile doğum yapacak olan hamile yakınının ameliyatına girmek isteyen M.B. buna karşı çıkan doktoru darp etti. Aldığı darbelerle burnu kırılan doktor, kırılan ve kanayan burnuna rağmen yine de ameliyata devam ederek kadına doğum yaptırdı
Kaynak: İHA
Eşine doğum yaptıracak doktorun burnunu kırdı, o doktor kırık burunla yine de doğuma girdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

OSMANİYE  -Edinilen bilgiye göre, 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 20:40 sularında Osmaniye Devlet Hastanesi Doğumhanesine gebelik ve kanama şikayetiyle başvuran kadın muayene edilerek acil şekilde sezaryenle doğuma alınması gerektiği teşhisi konuldu.

Op.Dr. Gökhan Gönen kadının ameliyatına hazırlık yaparken hemşireler ise kadını hastaneye getiren yakını M.B.’ye giriş işlemlerini yapmasını söyledi. Ancak M.B. ameliyathaneye girmek istediğini ve doğumunda kadının yanında olmak istediğini belirtti. Dr. Gökhan Gönen ise M.B.’ye “ameliyathane ve doğumhaneler mahrem yerdir giremezsiniz içeride başka doğum yapacak kadınlarda var uygun olmaz” şeklinde bu talebini reddetti. Ancak M.B. ısrar edince Dr. Gökhan Gönen ile aralarında tartışma çıktı.

 


Isparta Şehir Hastanesi'nde endoskopi yapılan 8 hastada, Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılması gereken bir anestezi ilacı olan dormofolun kullanılması tartışma yarattı. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof.Dr.Ömer Kurtipek, olayın daha da büyümesinden korktuklarını ifade ederken Ekim ayından bu yana ilaçla ilgili Sağlık Bakanlığına bildirimler olduğunu ancak son ölümlü olaydan sonra ilacın belli lotlarının geri çekildiğini söyledi.

 

M.B. önce doktorun yüzüne masada bulunan kalemliği attı ardından da yumruklarla saldırdı. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle M.B. sakinleştirildi. Hastanede beyaz kod ilan edilip durum polise bildirildi. Hastaneye gelen polis ekipleri M.B.’yi gözaltına alarak emniyet müdürlüğüne götürdü. Yüzü kanlar içinde kalan doktor Gökhan Gönen’nin ise yapılan ilk muayenesinde burnunun kırıldığı anlaşıldı. Burnu kırılan ve kanayan Dr Gökhan Gönen buna rağmen burnunu kıran hastanın yakını kadının ameliyatına girerek sezaryen ile doğumu gerçekleştirdi.

Ameliyatın ardından ise aynı hastanede Kulak Burun Boğaz Bölümüne giderek tedavisine başladı. Dr Gökhan Gönen’e saldırıp burnunu kıran M.B. ise emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan, Osmaniye Tabip Odası, ODH Başhekimlik, Sağlık Sen ve Türk-Sağlık Sen, Osmaniye Aile Hekimleri Derneği ve KESK ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) üyeleri bir araya gelerek ortak basın açıklaması gerçekleştirip olayı kınadı. Osmaniye İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz ise olayı kınadıklarını belirterek konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

 

sağlıkta şiddet
doktor
darp
ameliyat
osmaniye devlet hastanesi
op.dr. gokhan gonen
beyaz kod
Yorum (28)
ömer hayyam
elimi bile sürmez koşa koşa savcıya gider şikayetçi olurdum, hem adamın hemde gebenin tutuklanmasını talep ederdim (kocasını engellemediği için, destek olduğundan dolayı)...sonrada tedavi olmaya giderdim...
140
Cevapla
ismail yk
Bu takdir edilesi bi durum mu şimdi.Morali dibe vurmuş bir dr un ameliyata girmesi ne kadar mantıklı ve sağlıklı bir iş?
0
Cevapla
Dr
Benzer olay başına geldi. Daha sonra gelip yalvardılar sizden başkası yapmazmış lütfen yapın özür dileriz diye. Kesinlikle yapmam dedim. Ya bir komplikasyon çıksa beni şikayet etseler bilerek isteyerek zarar verdi diye kim arkamda duracak? Ben de kesinlikle elimi sürmezdim. Amaç üzüm yemek mi (doğum yaptırtmak mı) bağcıyı dövmek mi (doktoru dövmek mi)? Doğumu yaptıracak doktoru darp edecek kadar gözü dönmüşse gerçekten varsın ne hali varsa görsün.. Ben de bana ne derdim...
1
Cevapla
Agal
Böyle yaptıkça daha çok dayak yersiniz.. Adam "nasılsa dövsem bana bir şey olmuyor doktor da paşa paşa tedavisini yapıyor" diyor.. Halbuki gitse bir darp raporu alsa O gün raporlu olsa. Hatta başka kadın doğumcu olmasa gitse paşa paşa özelde tedavi olsa bak bakalım bir daha doktorun kılına dokunabiliyor mu..
2
Cevapla
CERRAH
MAALESEF BU TÜR DOKTORLAR YÜZÜNDEN ŞİDDET AZALMAZ.(ALTTA KALAN DOKTORLAR YÜZÜNDEN)
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir