Medimagazin logo

Bakanlık o ilacın bir serisine daha Firma isteğiyle geri çekme uyguladı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tartışmalı Dormofol ilacının bir serisini Firma isteği üzerine geri çekme uyguladığını duyurdu.
Bakanlık o ilacın bir serisine daha Firma isteğiyle geri çekme uyguladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 9 Ocakta Valiliklere bir yazı göndererek 'dormofol' adlı ilaca satış blokajı uygulandığını ve kullanımının durdurulduğunu duyurmuştu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "propofol" etken maddeli anestezi ilaçlarının bazı serilerinin piyasadan çekilmesine ilişkin, "İlaç Takip Sistemi, üretimden hastaya kadar bu süreci takip eden bir sistem. Buradan blokladığımız ilaçların hastaya kullanılması mümkün değil. Vatandaşımızın bu anlamda tedirgin olmasını gerektiren bir durum söz konusu değil." diye konuştmuştu.

Dİğer taraftan Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu dün bir duyuru yayımlayarak Firmanın isteği ve gelen yan etki bildirimleri nedeniyle Dormofol'ün bir serisine daha geri çekme uygulandığını bildirdi. Bakanlıktan yayımlanan duyuruda şunlar ifade edildi:

Vem İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ nin ruhsatına sahip olduğu Dormofol %2 İ.V. İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon adlı ürünün 907027 partisi ile ilgili olarak Kurumumuza iletilen bildirimler nedeniyle gerekli inceleme ve analiz süreci başlatılmış olup analizler sonuçlanıncaya kadar tedbir amaçlı olarak mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partilerin kullanımının durdurulması önem arz etmektedir. İlgili sağlık mesleği mensuplarına önemle duyurulur.

 

 

dormofol
Yorum (3)
UZ.DR.SÖYLET DOĞRUSÖZ
PAHALIDIR, VARDIR BİR HİKMETİ..UCUZDUR ,VARDIR BİR İLLETİ. İLAÇ ÜRETİMİ EFEKTİF VE ORJİNAL ETKEN MADDE İÇEREN, STANDARDİZASYONU OLAN BİR ÜRETİM ŞEKLİDİR.BİRDE İLAÇ EMÜLSİYON FORMUNDA YAĞLI VE PROTEİNLİ ÇÖZÜCÜYLE HAZIRLANIYORSA CİDDİ BİR BİLİMSELLİK GEREKTİRİR.BU İLAÇ İTHAL ORJİNALİNİN 20 YIL ÖNCEKİ FİYATINA SATILIYORSA, ETKEN MADDEYİ İTHAL EDEN FİRMANIN BURADAKİ UCUZLUĞA MANTIKLI BİR AÇIKLAMA GETİRMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.BÜTÜN BUNLAR ÖLENLERİ GERİ GETİRMİYOR NE YAZIK Kİ...
15
Cevapla
bu doktor paracı
ucuz olsun + iş görsün = türk mantığı freeloader disease
2
Cevapla
Anlayan sezer
propofol (orjinali molekülde)ile endoskopi sırasında ölüm bildirilmiştir daha önce. bknz: https://www.jwatch.org/na45926/2018/01/19/complications-sedation-endoscopy
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir