Medimagazin logo

Dr.Ümit Aktaş’ın tweet’ine tepki yağdı: Salla sallayabildiğin kadar

Depresyon ilacı olarak Sarı kantaron yağını öneren Dr.Ümit Aktaş’a twitterdan tepki yağdı
Dr.Ümit Aktaş’ın tweet’ine tepki yağdı: Salla sallayabildiğin kadar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“Depresyona karşı savaşırken, haplardan değil Sarı Kantaron Kürü’nden destek almanızı öneriyorum” diye paylaşım yapan Dr.Ümit Aktaş’a takipçileri sert tepki gösterdi.

Özellikle ilaç etkileşimleriyle halk sağlığını tehlikeye attığını belirten takipçiler, bilimsel çalışmaları kaynak göstererek tehlikeye dikkat çekti.


Dr. Ümit Aktaş'tan cevap: Fitoterapi alternatif tıp değildir



 

ümit aktaş
bitkisel tedavi
Yorum (1)
Anlayan Sezer
"Sorgulamayan cahil-sorgulatmayan zalimdir" Konu: st johns wort (hypericum perforatum) yani kantoron! sorgulanmalı-araştırılmalı. literatürde çoğunlukla olumlu-etkili-güvenli-ekonomik olduğuna dair bilgi var (uluslararası literatürde) olumsuz etkilerde var. Tıpkı tüm ilaçlarda olduğu gibi. Hatta reçeteli ilaçların ölümlere (3.sıklıkta) neden olduğunu savunan bilim adamları var. bknz: (https://blogs.bmj.com/bmj/2016/06/16/peter-c-gotzsche-prescription-drugs-are-the-third-leading-cause-of-death/) bu durumda sarı kantoron tedavide değerlendilmeli (sorgulanmalı). sorgulatmayan ( istemezukcu) zalimlerin "çıkar ilişkilerine" bakarsanız zaten gerçeği göreceksiniz. Toplumun esenliği (sağlığı) için, en sık görülen hastalıklar stres hastalıkları konusunda melissa çayı gibi kantaron gibi antik çağdan beri kullanılan ilaçlar değerlendirilmeli-araştırılmalı.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir