Medimagazin logo

Performans ödemelerinde katsayı dikkate alınacak, İşte tüm branşların unvan katsayıları!

Sağlık Bakanlığı personele ödeyeceği ek ödemelerde branşları unvan katsayılarına göre ayırdı.
Performans ödemelerinde katsayı dikkate alınacak, İşte tüm branşların unvan katsayıları!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik 4 Mart tarihinde yayımlandı. Yönetmeliğe göre her branşa ait hizmet alanına göre kadro ünvan katsayıları belirlendi.


Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik


Ek ödemelerde kullanılmak üzere oluşturulan katsayılar hizmet puanının hesaplanmasında, hizmet puanı da Net performans puanının hesaplanmasında kullanılacak ve buna göre ödemeler yapılacak.

Kadro ünvan katsayılartı da branşlara göre şu şekilde belirlendi:

 

 

Hizmet puanının hesaplanması

MADDE 11 - (1) Mesai içi, mesai dışı, özellikli tıbbi işlemler ve uluslararası sağlık hizmetleri hizmet puanları, madde 9 ve 10'a göre hesaplanan ilgili ham puanların hizmet verimlilik katsayısı ve hizmet alanı kadro unvan katsayısı ile çarpılarak hesaplanır.

Hizmet puanı = Ham puan x Hizmet verimlilik katsayısı x Hizmet alanı kadro unvan katsayısı.


Net performans puanının hesaplanması

MADDE 12 - (1) Mesai içi net performans puanı; mesai içi hizmet puanı, bilimsel çalışma destek puanı ve ek puanın toplamından oluşur. Mesai dışı net performans puanı, uluslararası sağlık hizmeti net performans puanı ve özellikli tıbbi işlemler net performans puanı ise kendi hizmet puanlarından oluşur.

a) Mesai içi net performans puanı = Mesai içi hizmet puanı + Bilimsel çalışma destek puanı + Ek puan.

b) Mesai dışı net performans puanı = Mesai dışı hizmet puanı.

c) Uluslararası sağlık hizmeti net performans puanı = Uluslararası sağlık hizmetleri hizmet puanı.

ç) Özellikli tıbbi işlemler net performans puanı = Özellikli tıbbi işlemler hizmet puanı

ek odeme
kadro unvan katsayilari
hizmet puani
Yorum (49)
Mehmet gümüş
İlginç bir liste kriterler neye göre Acaba? Örneğin 5 yıl dahiliye uzmanı olmuş + mecburi hizmet + 3 yıl yan dal + mecburi hizmet +1 yıl kit deneyimi olan ve ilik nakli yapan hematoloji ile, sadece sünnet yapan çocuk cerrahinin katsayısı nasıl aynı olur. Şöyle deselerdi mesela, ayda 5 tane a1 ameliyat yapan çocuk cerrahı deseler eyvallah.... (22 yıllık meslek hayatımda gördüğüm çocuk cerrahlarından bahsediyorum) kanser var yok gibi çok çok önemli bir tanı, koyan, ciddi dava ve malpraktis riskine olan patolog ile cildiye nasıl aynı olur
121
Cevapla
recep ünverdi
Yönetmeliğin bu biçimiyle ayrımcılık içerdiği çok açık. Aynı fakülteyi bitirmiş, aynı sınavla uzman olmuş (not: biyokimya, mikrobiyoloji puanları çok daha yüksek), aynı sorumlulukta, aynı yetkide kişiler arasında ayrımcılık olduğu ortada. Bu iş yargıdan döner. Zaten bir iş yapmak istemiyorsan böyle yapacaksın. Şimdi günah keçisi laboratuvarcılar olacak. ''Napalım, biz yaptık onlar engelledi.'' diyecekler. Zekice.
78
Cevapla
dr.m.g.dr
Yönetmelikte belirtilen hizmet alanı kadro unvan kat sayılarının HANGİ KRİTERLERE göre belirlendiğinin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında cevaplanması isteğiyle Sağlık Bakanlığı’na bireysel başvuruda bulunalım bakalım ne cavap vecekler sayın yetkililer. bir branşı diğerinden daha değerli veya daha riskli nasıl ayırt edebilmişler çok merak ediyorum...
0
Cevapla
uzman radyolog
Bu katsayılar listeyi hazırlayanın keyfine göre belirlediği katsayılardır. Kendi kafasından uzmanlık branşlarının risk sıralamasını yapmış. Radyoloji ve özellikle biyokimya ve mikrobiolojiyi alt sıralara koymuş. Doğru teşhisin ve laboratuvarın öneminin olmadığını düşünmüş demekki. Bu listeyi hazırlayanın açıklama yapması gerekmektedir. Hangi bilimsel veri ya da parametrelerle bu rakamları dizmiş, üstelikte virgülden sonra 2 rakam yazmış!!Kendince ince düşünmüş imajı vermiş...biz de yedik...Uzmanlık branşlarını birbirine düşürecek nifak sokucu bu liste iptal edilmelidir. Kimsenin işi önemsiz değildir, Yeterki insanlar işlerini doğru yapmak için uğraşsınlar..
0
Cevapla
f.e.
böyle bir haksızlık olabilir mi...ünvan katsayısı nasıl her uzman için farklı olabilir..bu eşitlik ilkesi ile bağdaşır mı..tıbbi karar aşamasında %70-80 rol oynayan laboratuvar branşlarının emeğini ve değerini böylesine hiç etmek nasıl açıklanabilir...nispeten benzer uzmanlık alanları olarak bir patolojinin, radyolojinin verdiği raporun değeri önemi var laboratuvar raporları ve değerlendirmelerinin yok mu ki onlar kadar bile unvan katsayısı alamıyoruz..son zamanlarda laboratuvar branşlarına ilgi çok arttı yakında cerrah bulamayacaksınız gibi akıl tutulması söylemlere itibar edildiyse bilinmeli ki bu tercih değişikliği laboratuvar branşları risksiz, rahat, çookk kazanan bir eli yağda bir eli balda branşlar olduğu için değil klinik branşlarda adil olmayan malpraktis uygulamaları, bakabileceklerinden çok daha fazla hastaya bakmak zorunda bırakılmaları, giderek artan ve sessiz kalınan hekim şiddeti, mobbing uygulamalarına maruz kalınması gibi durumlardır. Bunun çözümü tüm branşların çalışma şartlarını düzelterek ve özellikli işlem puanlarını daha da arttırarak olabilir. yoksa birinden alıp öbürüne vererek birini daha değerli,önemli öbürünü daha değersiz, sıradan önemsizmiş gibi sınıflayarak olmaz..bizlere de bu uzmanlık hediye edilmedi, çok ve ciddi emek var arkasında..dilerim bu haksız ve adaletsiz yönetmelik bir an önce düzeltilir
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir