Medimagazin logo

30 yıllık bir uzman hekimin isyanı: Tavandan değil de herkese 2 kat maaş deseydiniz!

Sağlık Bakanlığının pandemi başlangıcında tüm sağlık personeline tavandan ödeme yapacağıyla ilgili açıklaması tartışma konusu oldu
30 yıllık bir uzman hekimin isyanı: Tavandan değil de herkese 2 kat maaş deseydiniz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

30 yıldan beri hastanelerde görev yapan bir uzman doktorun Medimagazin'e gönderdiği mesaj:

Hükümetimiz sağolsun biz sağlık çalışanlarını teşvik için 3 ay boyunca ek ödemeleri tavandan vereceğini duyurdu.

Daha sonra Sağlık Bakanlığımız bu ödemeyi virüs bulaşıyla ilgili olarak belli oranlara bağladı. Bunun uygulamasını da başhekimlere bıraktı.

Ancak bu durum pek çok haksız-adaletsiz uygulamayla sağlık personeli arasında fitneye neden oldu.

Hemşire, hekim, hizmetli arasında virüs bulaş riski ile alakalı olmayan, birbiri içinde bile adaletsiz dağılımlar hiç iyi olmadı. Umarım bu durum mayıs ayında son ay olsa da düzeltilir.

HALBUKİ TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI 3 AY MAAŞLARININ İKİ KATI ÜCRET ALACAK ŞEKİLDE ÖDEME YAPILSA DAHA MANTIKLI OLURDU.

 

ek ödeme
sağlık çalışanı
doktor
sağlık bakanlığı
Yorum (9)
Beyaz önlük
Döner sermaye sistemi en adaletsiz sistemdir Sağlık Bakanlığı bunun farkında olmaması mümkün değil. Covıd hastası bakmasına, bu büyük riski almasına rağmen çoğu hekim ,üniversitelerde çalışanlar , sağlık personeli, Hemşirelerin çoğu bir hiç aldı. Aynı Sağlıkta şiddette olduğu gibi sonuç sıfır. Maaş artışı vs verilseydi herkese vermek zorunda olacaklardı yine Bakanlık farkı diğer bakanlıklar personellerine nasıl değer veriyor bu süreçte O da ortaya çıktı Bunun en büyük sebebi sağlıkta yönetici olanların Özel hastanelerini öncelikli düşünüyor olmaları
33
Cevapla
DRM
Hep CHP yüzünden oldu, erken davrandı ve çift maaş önerdi, olan bize oldu. İnat uğruna en adaletli bu uygulama kabul edilmedi. Aynı işi yapan şehir hastanesinde 17 bin, üniversitede 1500, aile hekimliğinde koca bir sıfır aldı.
22
Cevapla
Ahmet Kara
Siz yine almışınız hocam, üniversite hastaneleri halen bir kuruş almış değil. Medimagazin bir haber yaptı bununla ilgili ama o habere bile 25 gün oldu. Halen alamadık lütfen sesimizi duyurun.
15
Cevapla
dr.mikro
3 ay TAVANDAN veya çift MAAŞ çözüm mü? Ya sonrası ? Döner sermaye ek ödeme performans ad değişiyor ama mağduriyet hiç değişmiyor. Kendi branşımdan örnek vereyim zaten PDC mağduriyeti ile ortalamanın çok altında bir ek ödeme alıyorduk. 4 Martta değişen ek ödeme yönetmeliği ile bir çok branşın katsayısı artarken bir tek mikrobiyoloji ve biyokimyanın katsayısı düşürüldü şimdi bizi bekleyen bin TL civarı belkide altında ek ödeme bunun neresi adaletli. Pandemi sürecinde en çok çalışan branşlardan biri mikrobiyoloji umarım bakanlık yanlışını görür ve bu PDC ve katsayı mağduriyetini düzeltir. Ayrıca şu rakam şişirme işlerine hekimlerinde katılması üzüyor gerçekten.Diğerlerine alıştık bari siz yapmayın.17-20-25 rakamlar havada uçuşuyor.İnanın bu abartılı rakamlar tüm hekimlerin zararına aile çevresi dahil kimse gerçek gelirimize inanmıyor. Yapılması gereken kalıcı çözüm her hekime en az 4924 sözleşmeli hekim maaşı verilmelidir.Aynı branşta aynı hastanede 4.500 (657), 10.000 (sözleşmeli) , 13.000 (askeri kökenli hekim) maaş alıyor.Tüm sağlık çalışanlarının emekliliğe yansıyacak temel ücretinde iyileştirme yapılmalı toplam gelirin %70 i maaş %30 u ek ödeme vs. dengesi sağlanmalıdır.
57
Cevapla
Hasan
ülkemizde birçok insan işsiz kaldı. Devletimiz bu kişilere sahip çıktı. Bu dönemde sabırlı olmada fayda var.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir