Medimagazin logo

Hamile personel idari izinli sayılacak

Sağlık Bakanlığı, kamu çalışanları için idari izne esas olacak hastalıkları belirledi. Sağlık Bakanlığı tarafından resmi yazı tüm kamu kurum kuruluşlarına ve 81 il valiliğine gönderildi.
Kaynak: İHA - Ahaber
Hamile personel idari izinli sayılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı sosyal medya hesabından, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile personelle ilgili idari izin kararını duyurdu.

Resmi Gazete'nin mükerre sayısında yayımlanan karara göre, Covid-19 salgını kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamileliğinin 24-32. haftasındaki personel, idari izinli sayılacak.

 

idari izin
Yorum (1)
HEMŞİRE
saglık çalışanları olarak sizlerden ricamız sağlık personeli olupta kronik hasta olan bakanlığın yayınladığı listede hastalığı yer alan personeller idari izinli mi değil mi. bu konuyu bir netleştirir misiniz allah rızası için hem engelli hem kronik hasta olan nice çalışan var ama idareler halen sağlık bakanlığı ve mit çalışanları hariçtir yazısını takılmış durumda ve izin vermiyorlar.halbuki bu yazıdan sonra bakanlık cumhurbaşkanlığı kronik hasta olupta idari izinli sayılacak hastalıkları yayınladığı halde biz engelli kronik hastalara idareler tarafından izin verilmiyor bizlere ne olur yardımcı olun bütün kurumlarda kronik hastalar izinli sayılırken bakanlığımız neden bütün risklerin bulaşmanın yüksek olduğu hastanelerde sağlık çalışanlarına izin vermesin böyle bir şey olabilir mi aynı zamanda iller arası uygulamada farklılıklar var bir ile bakıyorsunuz hastane idaresi bakanlığın yayınladığı kronik hastalara idari izin verirken, başka bir ilde hastane yönetimi idari izin vermemiş bu uygulamalar idarecilerin insiyatifine mi baglıdır ki herkes farklı bir uygulama yapıyor .gebelere bile izin çıkmış durumda ama yıllardır engelli ve kronik hastalara sağlıkta izin verilmemesi yanlış değil midir.sizlerden ricamız bu duruma el atmanız.saygı ve sevgilerimizle
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir